Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

28 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα καταδίκης της απόφασης του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 25/02/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 31


Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β/θμιας 
Τηλέφωνο
:
6976256581
ΚΟΙΝ.: ΔΔΕ Ζακύνθου
Site
:
elmez.blogspot.gr


Θέμα: «Ψήφισμα καταδίκης της απόφασης του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων σχετικά με τη διαγραφή συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων να μην επιτρέψει σε συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ να είναι υποψήφια στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στις αρχαιρεσίες της ΕΛΜΕ.

Το επιχείρημα της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είναι ότι η συνάδελφος είναι προσωρινά αποσπασμένη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως η συνάδελφος ζει κι εργάζεται, δρα συνδικαλιστικά και κατέχει οργανική θέση στην Ικαρία.

Θεωρούμε ότι οι αποσπασμένοι συνάδελφοι έχουν υποχρέωση να συμμετέχουν κανονικά στα σωματεία τους και στις αρχαιρεσίες, έχουν υποχρέωση να μην αποκόπτονται από τον κλάδο και τους αγώνες του.

Πόσο μάλλον όταν έχουν οργανική θέση σε κάποιο σχολείο της περιοχής ευθύνης της ΕΛΜΕ και φυσικά δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά από άλλη ΕΛΜΕ.

Θεωρούμε ότι το να στερείς από κάποιον το δικαίωμα να είναι μέλος και να συμμετέχει στις αρχαιρεσίες, μόνο και μόνο επειδή ασκεί το δικαίωμά του να αποσπαστεί σε κάποιο κόμμα, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους!

Τέτοιες πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές!

26 Φεβρουαρίου 2013

Δυναμική η Απεργιακή συγκέντρωση της ΕΛΜΕΖ και του ΕΚΖ



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 25/02/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 30


Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581
ΚΟΙΝ: ΔΔΕ Ζακύνθου
Site
:
elmez.blogspot.gr



Θέμα: «Ανακοίνωση για τη δυναμική Πανεργατική Απεργιακή
συγκέντρωση της 20ης Φλεβάρη»



Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς που με τη συμμετοχή τους (33% περίπου) στην απεργία της 20ης Φλεβάρη έδωσαν δυναμική απάντηση στην εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας.


Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα, τους μαθητές μας που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Δεκάδες μαθητές, κυρίως από το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο αλλά και από αρκετά σχολεία του νησιού στοιχήθηκαν πίσω από το πανώ της Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ. στο οποίο αναγραφόταν:  

«Αξιολόγηση σημαίνει δάσκαλος σκυφτός κι αμόρφωτος λαός». 

Ένωσαν τη φωνή τους με τους γονείς και τους καθηγητές τους, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα με τα τύμπανα και τον παλμό τους, δήλωσαν ότι «η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά» κι έδειξαν ότι ο αγώνας αυτός είναι και δική τους υπόθεση.  

Μαζί τους, στη μαζική συγκέντρωση, πολλοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και το κοινό μέτωπο εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, μικρών εμπόρων και γυναικών. 

25 Φεβρουαρίου 2013

28/2 η Κινητοποίηση με τους Γονείς στην ΔΔΕ Ζακύνθου


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
25/02/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 29


Πληροφορίες
:
Χονδρός Δ.

Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr

  

Θέμα: «Συμμετοχή της ΕΛΜΕΖ στην Πανελλαδική 48ωρη Κινητοποίηση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος στις 27-28 Φλεβάρη»



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/2 ΣΤΙΣ 12.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ!


ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ

Τούτη την ώρα, λείπουν περίπου 1600 εκπαιδευτικοί από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 1000 από την Πρωτοβάθμια. Έχουν χαθεί πάνω από 32.000 διδακτικές ώρες, μόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση!

Σε πολλά σχολεία, οι μαθητές δεν έχουν διδαχτεί ούτε μία ώρα σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ούτε μία ώρα σε βασικά μαθήματα ειδικότητας. Πολλά παιδιά των ΕΠΑΣ κινδυνεύουν να μην πάρουν πτυχίο. Τα περισσότερα ολοήμερα τμήματα υπολειτουργούν.

Ενδεικτικά, μόνο στη Ζάκυνθο, οι χαμένες ώρες στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεπερνούν τις 400 την εβδομάδα, από τις οποίες οι 200 χάνονται στο Μουσικό Σχολείο.

Η «απάντηση» του Υπουργείου για την κάλυψη αυτών των κενών είναι η πρόσληψη 7 ωρομίσθιων καθηγητών τετράωρης εβδομαδιαίας απασχόλησης, δηλαδή η κάλυψη ΜΟΝΟ 28 ωρών με την χειρότερη μορφή εργασιακής σχέσης...

21 Φεβρουαρίου 2013

Κάλεσμα σε κινητοποίηση στην Εφορία Ζακύνθου στις 25/2



 ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 21/02/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 28


Ταχ. Δ/νση

:
Σπύρου Γκούσκου 12
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης
Πληροφορίες

:
Χονδρός Δημήτρης

Τηλέφωνο

:
6976256581
ΚΟΙΝ.:ΔΔΕ Ζακύνθου, ΜΜΕ
Site

:
elmez.blogspot.gr

e-mail

:


ΘΕΜΑ: «Κινητοποίηση στην Εφορία Ζακύνθου στις 25/2 στις 10:30 πμ.
Ενάντια στα χαράτσια και στη φοροληστεία.
Δεν έχουμε, δε μπορούμε, δεν πληρώνουμε!»

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) δεν έχουν τέλος. Για να σωθούν τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των δανειστών δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. 

Οργανώνουμε την πάλη μας:
Για να αντισταθούμε στη λεηλασία του εισοδήματος μας.
Για να προστατεύσουμε τη ζωή των μαθητών μας και τη δική μας.
Για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα.
Για να μην πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας!

Αρνούμαστε συλλογικά και οργανωμένα την πληρωμή των χαρατσιών. Καλούμε τους γονείς των μαθητών μας και τους εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν τα χαράτσια της φοροληστείας πίσω στις εφορίες. 

Ως ΔΣ της ΕΛΜΕΖ παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία γιατί δεν αντέχουμε να βλέπουμε άλλο, τους μαθητές και τα παιδιά μας, να υποφέρουν και να υποσιτίζονται! Δεδομένου ότι η ανεργία έχει ξεπεράσει το 1.500.000 κι όσοι ακόμα εργάζονται, με τα μέχρι τώρα μέτρα της κυβέρνησης έχουν χάσει πάνω από 4 μισθούς και αντικειμενικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα βάρβαρα χαράτσια.

  • Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος γιατί είναι ΟΛΟ παράνομο και είναι της πλουτοκρατίας. Να διαγραφεί ολόκληρο.
  • Να φορολογηθεί τώρα το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Δεν δεχόμαστε καμιά άλλη θυσία για την σωτηρία της Πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Παλλαϊκός ξεσηκωμός!
Ταυτόχρονα, ως ΔΣ της ΕΛΜΕΖ αποφασίζουμε:

18 Φεβρουαρίου 2013

Απεργιακή συγκέντρωση στης 20/2 στις 10.30 πμ στην Περιφέρεια!



 ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
Ζάκυνθος, 14/02/2013
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Αρ. Πρωτ.: 26
ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)



Ταχ. Δ/νση
:
Σπύρου Γκούσκου 12
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης

Τηλέφωνο
:
6976256581
ΚΟΙΝ.: ΔΔΕ Ζακύνθου
Site
:
elmez.blogspot.gr

e-mail
:



ΘΕΜΑ: «Κάλεσμα στην Απεργιακή συγκέντρωση της 20 Φλεβάρη
στις 10.30 πμ στην Περιφέρεια!»

Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη! Να νεκρώσουν τα πάντα!

Κανείς να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες

Η μάχη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) αφορά όλους τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Οι ΣΣΕ αφορούν τους όρους αμοιβής και εργασίας, αφορούν το ύψος των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων.
 Η κατάργηση των ΣΣΕ στον Ιδιωτικό τομέα:
  • θα επιφέρει άμεσα νέα μείωση στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων εξάλλου όλα τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν ενιαίο χαρακτήρα. Η κατάργηση των ΣΣΕ, ο καθορισμός με νόμο του κατώτερου μισθού, θα φέρει νέο νόμο, νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που θα συμπιέσει παραπέρα τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων
Μας πηγαίνουν όλους στα 400 ευρώ!
  • θα επιφέρει αντίστοιχη κατάργηση στα εργασιακά δικαιώματα που συνδέονται όχι μόνο με το μισθό, αλλά με την ίδια τη ζωή μας (κατάργηση επιδομάτων, παροχών υγείας και ασφάλισης, ωράρια, άδειες κ.α.) 
  • Θα οδηγήσει στην κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας και στο Δημόσιο. Ήδη σε πολλούς Δήμους και δημόσια σχολεία έχουμε ατομικές συμβάσεις εργασίας, προσλήψεις μέσω ΜΚΟ κ.α. Εξάλλου αυτό είναι ήδη ο κανόνας στο Δημόσιο τομέα σε πολλές χώρες της Ε.Ε. Μας θέλουν ξεμοναχιασμένους, ο καθένας για τον εαυτό του, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, ώστε εύκολα να μας τσακίζουν.
  • Θα κάνει τη ζωή των παιδιών μας κόλαση. Θέλουν να κάνουν τα παιδιά μας και τους μαθητές μας σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα. Έτσι κι αλλιώς, το θέμα μας αφορά. Σχεδόν όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουμε στην οικογένειά μας ένα παιδί που δουλεύει στον Ιδιωτικό τομέα ή είναι άνεργο.
Συμμετέχουμε στην απεργία στις 20 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση της ΕΛΜΕΖ και του Εργατικού Κέντρου στις 10:30 πμ στη Περιφέρεια

Η απεργία αυτή να γίνει ένα βήμα κοινής δράσης Δημόσιου-Ιδιωτικού τομέα πάνω σε κοινά αιτήματα:

17 Φεβρουαρίου 2013

Εισήγηση στην ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 23/2

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 14/02/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 27


Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β/θμιας
Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr

 
Θέμα: «Εισήγηση στην ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 23/2»
Μπλόκο σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα! Να αποσυρθεί το Π.Δ. για την αξιολόγηση!

Όλοι στην Πανεργατική Απεργία στις 20 Φλεβάρη
Οργάνωση κι αγώνας παντού

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς, τα σχολεία με άδεια ταμεία υπολειτουργούν και τα κενά είναι χιλιάδες. Τα βάρβαρα μέτρα τσακίζουν τη ζωή μας, μετατρέπουν Παιδεία και Υγεία σε ακριβό εμπόρευμα.
 
Δεν πάει άλλο! Πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα!

Τα ατέλειωτα μέτρα δεν έχουν να κάνουν με χρέη και ελλείμματα. Στόχος τους είναι πάμφθηνη εργατική δύναμη, στο ύψος των μισθών Κίνας, Ινδίας, Βουλγαρίας, ώστε να φορτώσουν την καπιταλιστική κρίση στους εργαζόμενους και να εξασφαλίσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.
 
Σχεδιάζουν τη ψήφιση νόμου που θα χτυπά το δικαίωμα στην απεργία και την συνδικαλιστική δράση. Εφαρμόζουν την πολιτική του «νόμος και τάξη», επιστρατεύουν και χτυπούν όσους αγωνίζονται.

Μας γυρνούν στην εποχή του σκλαβοπάζαρου! Τώρα, πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών, της ΕΕ και των κομμάτων τους.

Τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία!

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συνεχίζοντας τη γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση, έδωσε στη δημοσιότητα το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) για την «αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Το Π.Δ. επιβεβαιώνει ότι δε μπορεί να υπάρχει καμία αυταπάτη. Η λεγόμενη αξιολόγηση δε στοχεύει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού και του σχολείου. Δεν έχει να κάνει με την ανάγκη ο εκπαιδευτικός να γίνει πιο ικανός να μορφώνει τα παιδιά του λαού. Στοχεύει σε ένα σχολείο που θα είναι ακριβό για το λαό, φτηνό για το αστικό κράτος, κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις.

Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συνδέεται με το πλαίσιο αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας που γίνεται με τα κριτήρια της αγοράς. Θα είναι και τιμωρητική, αφού προβλέπει ότι ο εκπαιδευτικός που θα χαρακτηριστεί «ελλιπής» εγγράφεται στον πίνακα των μη προακτέων (άρθρο 17 παράγραφοι 4 και 5).

Αξιολόγηση σημαίνει δάσκαλος σκυφτός 
και αμόρφωτος λαός!
 
Αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση:

Όλοι στην Επαναληπτική ΓΣ τη Δευτέρα 18 Φλεβάρη


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
Ζάκυνθος 11/02/13
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Αρ. Πρωτ.: 24
ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)




Ταχ. Δ/νση
:
Σπύρου Γκούσκου 12
ΠΡΟΣ: Σχολεία
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης

Τηλέφωνο
:
6976256581
ΚΟΙΝ:ΔΔΕ Ζακύνθου
Site
:
elmez.blogspot.gr

e-mail
:

  
ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης»


Επειδή στην έκτακτη ΓΣ δεν διαπιστώθηκε απαρτία (απαιτούνται 65 παρόντες προσήλθαν 30), το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ προκηρύσσει επαναληπτική έκτακτη ΓΣ για τη Δευτέρα 18/02/13 στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου στις 8:30 μ.μ. , με κύρια θέματα:

1) Προετοιμασία της Πανεργατικής Απεργίας τις 20 Φλεβάρη
2) Εισήγηση της ΟΛΜΕ για την ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 23/2
3) Την επερχόμενη Αξιολόγηση
4) Τα κενά των καθηγητών στα σχολεία της Ζακύνθου
5) Το «Σχέδιο Αθηνά» για την ανώτατη εκπαίδευση
6) Οποιοδήποτε άλλο ψήφισμα τεθεί από τους συναδέλφους

13 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
Ζάκυνθος, 11/02/2013
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Αρ. Πρωτ.: 25
ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)



Ταχ. Δ/νση
:
Σπύρου Γκούσκου 12
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης

Τηλέφωνο
:
6976256581
ΚΟΙΝ.: ΔΔΕ Ζακύνθου, ΜΜΕ
Site
:
elmez.blogspot.gr

e-mail
:



ΘΕΜΑ: «Ψήφισμα ενάντια στην καταστολή και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης»

Ομόφωνη απόφαση από το διευρυμένο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κυβερνητική καταστολή και την προβοκάτσια που στήθηκε σε βάρος 35 συνδικαλιστών με αφορμή την κινητοποίηση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 30 Γενάρη, στο Υπ. Εργασίας.

Απαιτούμε τώρα, την άμεση αθώωση για όλους τους συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, σέρνονται σε νέα δίκη στις 12 Ιούνη.

Να δείξουμε εμείς μηδενική ανοχή στους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα, επιβάλλοντας την εξαθλίωση με ποινικοποίηση των αγώνων, τρομοκρατία, συκοφαντία, καταστολή

Αυτό είναι το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους, στους διωκόμενους συνδικαλιστές, να καταδικάσουν την κυβερνητική καταστολή και τον αυταρχισμό με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 20 Φλεβάρη. Να πάρουν μέτρα για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία της.

09 Φεβρουαρίου 2013

Έκτακτη ΓΣ στο Μουσικό στις 11/2


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
Ζάκυνθος 04/02/13
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Αρ. Πρωτ.: 18
ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)




Ταχ. Δ/νση
:
Σπύρου Γκούσκου 12
ΠΡΟΣ: Σχολεία
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης

Τηλέφωνο
:
6976256581
ΚΟΙΝ:ΔΔΕ Ζακύνθου
Site
:
elmez.blogspot.gr

e-mail
:

 
ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης»

Τη Δευτέρα 11/02/13 στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου στις 8:30 μ.μ. , θα γίνει Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕΖ , με κύρια θέματα:


1)    Την επερχόμενη Αξιολόγηση
2)    Τα κενά των καθηγητών στο μουσικό σχολείο
3)    Προετοιμασία της Πανεργατικής Απεργίας στις 20 Φλεβάρη
4)    Το «Σχέδιο Αθηνά» για την ανώτατη εκπαίδευση
5)    Οποιοδήποτε άλλο θέμα τεθεί από τους συναδέλφους

08 Φεβρουαρίου 2013

Καταγγελία για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στο Υπ.Εργασίας




ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Αρ. Πρωτ.: 22
ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)



Ταχ. Δ/νση
:
Σπύρου Γκούσκου 12
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης

Τηλέφωνο
:
6976256581
ΚΟΙΝ.: ΔΔΕ Ζακύνθου, ΜΜΕ
Site
:
elmez.blogspot.gr

e-mail
:




Θέμα: «Καταγγελία για την επίθεση της Αστυνομίας στο Υπ. Εργασίας και τις συλλήψεις συνδικαλιστών»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την τρικομματική Κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για την άγρια επίθεση της αστυνομίας με χημικά, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις δεκάδων επώνυμων συνδικαλιστών εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών στο υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εργασίας μετά την προσβλητική δήλωση ότι το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των «πελατειακών σχέσεων» των εργαζομένων, απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις και τις προσαγωγές.

Μετά τους ηρωικούς Χαλυβουργούς, τους απεργούς του Μετρό, τους κατοίκους του Αιγινίου και της Χαλκιδικής που αντιδρούν στα νέα  διόδια και στο ξεπούλημα των Μεταλλείων αντίστοιχα, τους αγρότες και τους ναυτεργάτες που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα,

LinkWithin