Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

30 Απριλίου 2013

Αίσχος! Θέτουν συνάδελφο σε διαθεσιμότητα!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 22/04/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:51
 
Πληροφορίες
 
:
 
Χονδρός Δημήτρης
 
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr
e-mail
:

ΘΕΜΑ: «Αίσχος! Θέτουν συνάδελφο σε διαθεσιμότητα εξαιτίας οικονομικών διαφορών που έχει με συντοπίτη του!»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου εκφράζει ομόφωνα την αμέριστη αλληλεγγύη της στο συνάδελφο Δημήτρη Αχείμαστο, από το Λύκειο Πελοπίου Ηλείας, ο οποίος τέθηκε «αυτοδίκαια» σε αργία επειδή μηνύθηκε από κάποιον με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές!

Ο μηνυτής κοινοποίησε την μήνυσή του και το σχετικό κατηγορητήριο στο ΠΥΣΔΕ Ν. Ηλείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση όπως και η Διεύθυνση Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κοινοποίησαν στο συνάδελφο την υπαγωγή του στις διατάξεις του Ν. 4043/2012 «περί διαθεσιμότητας, αργίας ένεκα ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας»!

Η πρόκληση απέναντι στο συνάδελφο είναι πρόκληση απέναντι σε ολόκληρο τον κλάδο. Είναι ευθύνη του συνδικαλιστικού κινήματος να κλείσει τα σχολεία, να απαντήσει με ταξική ενότητα, συγκροτημένα, οργανωμένα...

26 Απριλίου 2013

ΓΣ και Εκλογές Αντιπροσώπων για το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 22/04/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:55
 
Πληροφορίες
 
:
 
Χονδρός Δημήτρης
 
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr

e-mail
:


ΘΕΜΑ: «ΓΣ και Εκλογές Αντιπροσώπων για το 16ο  Συνέδριο της ΟΛΜΕ»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί τους συναδέλφους καθηγητές σε Γενική Συνέλευση με βασικά θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1. Απολογισμός πεπραγμένων ΟΛΜΕ κατά την διετία 2011-2013.
2. Τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων.
3. Ερωτήσεις – τοποθετήσεις συναδέλφων.
4.Τοποθετήσεις απερχόμενων αντιπροσώπων.
5. Ερωτήσεις προς τους απερχόμενους αντιπροσώπους.
6. Διάφορα άλλα θέματα που μπορεί να θέσουν οι συνάδελφοι.
7. Εκλογή εφορευτικής Επιτροπής
8. Κατάθεση ψηφοδελτίων
 
Η Γενική Συνέλευση κι οι ΕΚΛΟΓΕΣ θα πραγματοποιηθούν την
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΙΟΥ στις 12:00 μ.μ.
στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου

Συνάδελφοι / ισσες, συμμετέχουμε μαζικά στις διαδικασίες χωρίς καμιά ανοχή και απάθεια. Η παρουσία όλων μας κρίνεται επιβεβλημένη, ανεξαρτήτως σχέσεων εργασίας (Αδιόριστοι, Ωρομίσθιοι, Αναπληρωτές), αφού ζητήσαμε άδεια και τα σχολεία της ΔΕ εκείνη την ημέρα θα είναι κλειστά.

Ορίσαμε τις εκλογές στις 16 Μάη για να μην χάσουν επιπλέον μαθήματα οι μαθητές και την Γενική Συνέλευση στις 12 το μεσημέρι για:

25 Απριλίου 2013

Εκδήλωση για την Πρωτομαγιά

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 22/04/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:52
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr
e-mail
:
 
ΘΕΜΑ: «Εκδήλωση για την 1η Μαΐου»

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 8 μ.μ. 
στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου 
 
Η Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση 
στις 10:30 π.μ στο Παλ. Εργατικό Κέντρο (Απέναντι ΟΤΕ).

«Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, νέες - νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, 127 χρόνια πάλης και δράσης από την 1η Μάη του 1886 στο Σικάγο που η εργατική τάξη έδωσε το αίμα της για το 8ωρο. 
 
Η Πρωτομαγιά έγινε μέρα - σύμβολο για τους εργάτες, γιατί ποτίστηκε με το αίμα χιλιάδων εργατών από το Σικάγο του 1886 ...μέχρι την Καισαριανή του 1944 και στους αγώνες που συνεχίζει να δίνει μέχρι σήμερα η εργατιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι μέρα τιμής για τους χιλιάδες νεκρούς του διεθνούς προλεταριάτου και σαν τέτοια θα συνεχίσει να καταγράφεται στο παγκόσμιο ημερολόγιο των εργατικών αγώνων. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σβήσει την Εργατική Πρωτομαγιά. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τιμάμε και διεκδικούμε αιτήματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε συμπαιγνία με τους μεγαλέμπορους για μεταφορά της πρωτομαγιάτικης αργίας την Τρίτη του Πάσχα. Η 1η του ΜΑΗ δεν είναι αργία, δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή. Είναι απεργία!

Φράουλες ποτισμένες με αίμα!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 22/04/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:48
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr
e-mail
:



ΘΕΜΑ: «ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΠΟΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΑΙΜΑ»  

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΤΗΝΗ «ΚΑΘ΄ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ» ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ», ομόφωνα καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα  Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν  δεκάδες τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή του «κόκκινου χρυσού», όπως αποκαλούν τι φράουλες. 

Ούτε είναι η πρώτη φορά που μένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι (Έλληνες η ξένοι) για μήνες ολόκληρους, από τα αφεντικά τους. Ή που τους πετάνε στο δρόμο απλήρωτους, για να προσλάβουν άλλους που θα τους αφήσουν απλήρωτους αργότερα.

Η εργασία άλλωστε, θεωρείται πια (απ΄ τον καιρό του Μάαστριχτ) «μισθολογικό κόστος». Κάτι σαν «ντροπή» δηλαδή.

Οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα εκτός από την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία που δέχονται καθημερινά, τη δουλειά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και χωρίς ασφάλιση, τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης και έλλειψης κάθε μέτρου υγιεινής χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χθες δέχτηκαν δολοφονική επίθεση με πυροβολισμούς από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και μπράβους της εργοδοσίας με αποτέλεσμα τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο...

24 Απριλίου 2013

Βίντεο από την εκδήλωση της ΕΛΜΕΖ για την αξιολόγηση (2ο μέρος)

Μαζική συμμετοχή είχε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Ζακύνθου στο θέατρο του Σαρακηνάδου με κύριο θέμα τον ρόλο της αξιολόγησης στο «νέο σχολείο» της αγοράς.


Η αξιολόγηση δεν υπηρετεί το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αντίθετα οδηγεί σε απολύσεις και στον εκφοβισμό των συναδέλφων, στην περαιτέρω υποχρηματοδότηση των σχολείων -βάρος της οποίας θα αναγκαστούν να επωμιστούν οι γονείς- καθώς επίσης και την δυναμική εισβολή των επιχειρήσεων στα σχολεία με τον μανδύα του χορηγού.
Προηγήθηκε το 1ο μέρος της συζήτησης όπου μιλούν οι: 
  • Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών και του συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ 
  • Ανδρέας Ζαφείρης, μέλους της Γραμματείας των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων.
Σήμερα ανεβάζουμε το 2ο μέρος -που έχει ίσως και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον- με τις ερωτήσεις και διευκρινίσεις που θέτουν οι εκπαιδευτικοί προς τους δύο εισηγητές.

Αναγκαστήκαμε να το σπάσουμε σε έξι συνεχόμενα κομμάτια λόγω του μεγάλου όγκου, αλλά και της σοβαρότητας των επιμέρους θεμάτων.

Ακούστε λοιπόν τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις των δύο ομιλητών

23 Απριλίου 2013

Σχετικά με το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 22/04/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:53
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr
e-mail
:

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών»

Συνάδελφοι, τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπάρχει ανώνυμη φημολογία για την επίσκεψη ελεγκτών δημόσιας διοίκησης στα σχολεία και τις υπηρεσίες του Νομού. 

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ανάλογες (παντελώς αβάσιμες) πληροφορίες διακινούνταν σε όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα και τα Ιόνια, καλλιεργώντας το φόβο. 

Τα στελέχη διοίκησης κάτω από το βάρος αυτών των πληροφοριών βάζουν ζητήματα για ωράριο –λειτουργία των σχολείων. Με τον τρόπο αυτό καλλιεργείται η λογική ότι η ιδιωτική αντιμετώπιση και η δημοσιοϋπαλληλική ψευτο–τυπικότητα αποτελούν γραμμή άμυνας και σωτηρίας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ θεωρεί ότι το όλο σκηνικό στήνεται σκόπιμα.

Καλούμε τους συναδέλφους, εάν συμβεί οτιδήποτε, να απαντήσουν συγκροτημένα:
  • Κάνουμε σαφές ότι το εκπαιδευτικό ωράριο ΔΕΝ είναι 8 – 2, αλλά το διδακτικό οι εργασίες που έχει αναλάβει να εκπληρώσει ο συνάδελφος από το Σύλλογο Διδασκόντων. Υπάρχει σχετικό άρθρο του Ν. 1566, που είναι σε ισχύ. Είναι προφανές ότι αυτό το υπερασπιζόμαστε κυρίως συνδικαλιστικά. Δεν πρέπει να διαφεύγει ότι αντικειμενικά, αυτό που επιχειρείται είναι οι συνάδελφοι να προετοιμαστούν για «προσκλητήριο λόχου», μέσα στον πανικό.
  • Για το πιθανό ενδεχόμενο να έρθουν ελεγκτές δημόσιας διοίκησης πρέπει να είναι σαφές ότι δικαιούνται να ελέγχουν τη νομιμότητα των πράξεων της διοίκησης. ΟΧΙ τους συναδέλφους ατομικά. Βεβαίως υπάρχουν ζητήματα που αφορούν το συνδικαλιστικό κίνημα π.χ. θεωρείται παράνομη η λειτουργία τμήματος με 20 μαθητές ή το ασυμπλήρωτο ωράριο εκπαιδευτικού. Όλα είναι σχετικά με το e-survey, από το οποίο και αντλούν στοιχεία. Υπάρχει σχετική εμπειρία από πέρσι στην Αθήνα. Το γεγονός ότι αξιοποιούνται στην κατεύθυνση καταργήσεων –συγχωνεύσεων τμημάτων και απώλειας οργανικών θέσεων πρέπει να συναντήσει τη μαχητική κατακραυγή του κλάδου.
Επειδή το θολό τοπίο ευνοεί τη σύγχυση και τον πανικό κάνουμε σαφή τα εξής:

Σχέδιο Απόφασης Συλλόγου Διδασκόντων κατά της Αξιολόγησης


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 22/04/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:54
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr
e-mail
:


Θέμα: «Σχέδιο Απόφασης Συλλόγου Διδασκόντων κατά της Αξιολόγησης»


Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ………………………………………….. Ζακύνθου θεωρεί ότι σήμερα υπάρχουν, αντικειμενικά, δυνατότητες για ολόπλευρη ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων του λαού, για παροχή ενιαίας αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Η αξιολόγηση λειτουργεί ευθέως αντίθετα με αυτό το αίτημα. Δεν κάνει καλύτερο ούτε το σχολείο ούτε τον εκπαιδευτικό. Είναι εργαλείο για ένα σχολείο της αγοράς, με απολύσεις και διάλυση των εργασιακών σχέσεων για τους εκπαιδευτικούς. Σηματοδοτεί αντιδραστική στροφή.

Για αυτό το λόγο η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Κάθετη αντίθεση σε αυτή την πολιτική και την αξιολόγηση, ως εργαλείο εφαρμογής της.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων στηρίζει το πλαίσιο των μέτρων οργάνωσης της δράσης που κατατέθηκε στη ΓΣ της ΟΛΜΕ:

  • Απορρίπτουμε συνολικά το ΠΔ για την αξιολόγηση. Να αποσυρθεί τώρα.
  • Καμιά συμμετοχή στο διάλογο-απάτη με το Υπουργείο Παιδείας.
  • Ζητάμε την κατάργηση όλων των νόμων για την αξιολόγηση.
  • Οργανώνουμε πλατιά καμπάνια ενημέρωσης σε γονείς και μαθητές για το τι σημαίνει αξιολόγηση, τι επιπτώσεις θα έχει στο μαθητή, στο σχολείο, στη λαϊκή οικογένεια.
  • Παίρνουμε μέτρα ώστε συλλογικά να οργανώσουμε την ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Χωρίς οργανωμένη και συλλογική απειθαρχία η αξιολόγηση δεν είναι δυνατόν να αποτραπεί.
Δηλαδή:

19 Απριλίου 2013

Βίντεο από την εκδήλωση της ΕΛΜΕΖ για την αξιολόγηση (1ο μέρος)

Μαζική συμμετοχή είχε η προχθεσινή εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Ζακύνθου στο θέατρο του Σαρακηνάδου με κύριο θέμα τον ρόλο της αξιολόγησης στο «νέο σχολείο» της αγοράς.

Η αξιολόγηση δεν υπηρετεί το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αντίθετα οδηγεί σε απολύσεις και στον εκφοβισμό των συναδέλφων, στην περαιτέρω υποχρηματοδότηση των σχολείων -βάρος της οποίας θα αναγκαστούν να επωμιστούν οι γονείς- καθώς επίσης και την δυναμική εισβολή των επιχειρήσεων στα σχολεία με τον μανδύα του χορηγού.

Στο 1ο μέρος της συζήτησης μιλά ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών και του συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και αμέσως μετά ακολουθεί η ομιλία του Ανδρέα Ζαφείρη, μέλους της Γραμματείας των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων.

Στο 2ο μέρος -που έχει ίσως και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον- με τις ερωτήσεις και διευκρινίσεις που θέτουν οι εκπαιδευτικοί προς τους δύο εισηγητές... 

Ακούστε τις τοποθετήσεις των δύο ομιλητών

18 Απριλίου 2013

Διώκεται αιρετός του ΠΑΜΕ επειδή αρνήθηκε να αξιολογήσει!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 15/04/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:47
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr
e-mail
:

Θέμα: «Διώκεται αιρετός του ΠΑΜΕ επειδή αρνήθηκε να αξιολογήσει»

Η συνάδελφος Σοφία Ποταμιάνου είναι αιρετή στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. 
 
Στις τελευταίες κρίσεις διευθυντών αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αξιολόγηση και να βάλει βαθμό στη συνέντευξη των υποψήφιων. 
 
Έβαλε παύλα, υλοποιώντας την απόφαση που είχε πάρει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Για τη στάση της αυτή, και με αφορμή καταγγελίες ενιστάμενων πρώην διευθυντών, αντιμετωπίζει την κατηγορία της επιορκίας! 

Εικόνες από την εκδήλωση της ΕΛΜΕΖ για την Αξιολόγηση

Η αφίσα της εκδήλωσης
Μαζική συμμετοχή είχε η χτεσινή εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η ΕΛΜΕΖ στο θέατρο του Σαρακηνάδου με κύριο θέμα τον ρόλο της αξιολόγησης στο "νέο σχολείο" της αγοράς...

Πάνω από 100 καθηγητές, δάσκαλοι, αδιορίστοι εκπαιδευτικοί μαζί με αρκετούς γονείς και με την παρουσία εκπροσώπων πρωτοβάθμιων σωματείων κυρίως από το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τα προβλήματα, που θα προκαλέσει η εφαρμογή της αξιολόγησης στο ήδη υποβαθμισμένο δημόσιο σχολείο.


Η συζήτηση, που ήταν αρκετά καλή γιατί βοήθησε να βγουν ουσιαστικά συμεράσματα, διήρκησε περίπου 3ώρες και κρίνεται επιτυχημένη.

Πρέπει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια και μέχρι το πέρας της εκδήλωσης, δεν υπήρξε καμιά αυταπάτη ως προς τον χαρακτήρα και τον στρατηγικό στόχο της λεγόμενης αξιολόγησης, που προωθεί το Υπ.Παιδείας.

Η αξιολόγηση δεν υπηρετεί το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αντίθετα οδηγεί σε απολύσεις και στον εκφοβισμό των συναδέλφων, στην περαιτέρω υποχρηματοδότηση των σχολείων -βάρος της οποίας θα αναγκαστούν να επωμιστούν οι γονείς- καθώς επίσης και την δυναμική εισβολή των επιχειρήσεων στα σχολεία με τον μανδύα του χορηγού.

Σε αυτό που οι περισσότεροι συμφώνησαν είναι πως χρειάζεται δυναμικός κοινός αγώνας εκπαιδευτικών, γονέων μαθητών, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζει πιστά το μέτωπο κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και ΕΕ, να τσακιστεί ο κυβερνητικός συνδικαλισμός της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ, που λειτουργούν σαν δούρειος ίππος μέσα στο κίνημα, ώστε να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας να κερδιθεί πολύτιμος χρόνος για να μπλοκαριστεί η αξιολόγηση στην πράξη.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση.
Α
ργότερα θα αναρτηθεί και βίντεο με ολόκληρη την συζήτηση.

17 Απριλίου 2013

Καταδίκη της επίθεσης φασιστοειδών της ΧΑ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 08/04/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:46


Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr
e-mail
:


Θέμα: «Καταδίκη της επίθεσης φασιστοειδών της ΧΑ»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής ενάντια στη συγκέντρωση του “Αντιφασιστικού Μετώπου”, το βράδυ της 6ης Απρίλη.

Ο φασισμός, ως γνήσιο τέκνο του συστήματος, ενισχύεται και τροφοδοτείται από τους μονοπωλιακούς ομίλους, που πια -σε συνθήκες κρίσης- δυσκολεύονται πια να κυβερνήσουν.

Φασισμός, όμως δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή. Φασισμός είναι και ο υποσιτισμός των μαθητών, το κλείσιμο σχολείων, οι απολύσεις, οι μισθοί των 300€, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα λουκέτα των μικρομάγαζων, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

Ο βουλευτής της Χ.Α., με το μεταφερόμενο τάγμα εφόδου, επιζητούσε προκλητικά, από το πρωί του Σαββάτου τη συμπλοκή, με στόχο τη δημιουργία πλαστών εντυπώσεων.

Η μάχη ενάντια στο φασισμό, δεν κερδίζεται μόνο με αντιφασιστικές συγκεντρώσεις ή ακτιβισμούς. Κερδίζεται με την ουσιαστική πάλη ενάντια στην μήτρα που τον γεννά, τον καπιταλισμό και την κρίση του...

10 Απριλίου 2013

Διοργάνωση εκδήλωσης για την Αξιολόγηση


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 10/04/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:56
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr
e-mail
:


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου σας προσκαλεί την Τετάρτη 17 Απρίλη 2013 και ώρα 8:30 μ.μ. σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

«Ο ρόλος της Αξιολόγησης στο Σχολείο της Αγοράς»


που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Σαρακηνάδου, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων και εκπροσώπων σωματείων.

Θα μιλήσουν οι : 
  • Αρβανιτίδης Αλέκος – Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
  • Ζαφείρης Ανδρέας - Μέλος της Γραμματείας των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων (ΣΕΚ)
Δείτε τις Αφίσες της Εκδήλωσης


LinkWithin