Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

21 Νοεμβρίου 2013

Αλληλεγγύη σε διωκόμενο δάσκαλο και στον αγώνα κατοίκων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 21/11/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:136
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Αλληλεγγύη σε διωκόμενο δάσκαλο και στον αγώνα κατοίκων»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ομόφωνα συμπαραστέκεται στον αγώνα των κατοίκων της οδού Ζαΐμη στις Συκιές ενάντια στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και στο διωκόμενο δάσκαλο Ντίνο Παντελίδη.
Την Παρασκευή 22 του Νοέμβρη 2013 δικάζεται στη Θεσσαλονίκη ο  δάσκαλος Ντίνος Παντελίδης έπειτα από μήνυση του ιδιοκτήτη πολυκατοικίας στην οδό Ζαΐμη 17 στις Συκιές στην οποία είχε  τοποθετήσει 2 κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε παιδική χαρά, σε παιδικό σταθμό, στο Κέντρο ψυχικής Υγιεινής, στο 14ο νηπιαγωγείο Συκεών, στα 3ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία και 3ο και 6ο Νηπιαγωγεία.

Ο κόσμος της γειτονιάς στην οδό Ζαΐμη κινητοποιήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα το 2009, με δημόσιες εκδηλώσεις ενημέρωσης, μαζεύοντας εκατοντάδες υπογραφές και απαιτώντας να φύγουν οι κεραίες ( η «νόμιμη» και παράνομη) μέσα από τα σπίτια τους. Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων ήταν να υποχρεωθεί ο ιδιοκτήτης να αποσύρει την παράνομη κεραία.
Ο Ντίνος Παντελίδης κατηγορείται με εξόφθαλμα ψευδείς κατηγορίες επειδή διεκδίκησε μαζί με τους γείτονές του το δικαίωμά τους να ζουν στη γειτονιά τους χωρίς να ακτινοβολούνται καθημερινά εδώ και 13 χρόνια. Επειδή θέλουν να προστατεύσουν το σπουδαιότερο αγαθό, τη ζωή τους. Επειδή μαζί με τους υπόλοιπους γείτονες του διεκδίκησε:
·         Κατάργηση του ν.3431/2006 που δίνει το δικαίωμα στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να εγκαθιστούν όπου θέλουν κεραίες χωρίς την έγκριση των τοπικών κοινωνιών.
·         Απομάκρυνση όλων των κεραιών που βρίσκονται κοντά σε χώρους όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες  πληθυσμού (σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές νοσοκομεία) μέχρι την απόσταση των 500 μέτρων.
·         Αποκάλυψη όλων των κεραιών από τα καμουφλάζ εξαπάτησης.
·         Πλήρη χαρτογράφηση και έλεγχο νομιμότητας όλων των κεραιών που είναι εγκατεστημένες στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών και άμεση απόσυρση όλων των παράνομων κεραιών.
·         Να απομακρυνθούν όλες οι κεραίες που οι συνελεύσεις των γειτονιών δε συμφωνούν με την εγκατάστασή τους.
·         Δημιουργία τομέα δημοτικής πεδιομέτρησης ο οποίος θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των πολιτών των συλλόγων και των δημοτικών κινήσεων.
·         Επανασχεδιασμό του δικτύου κεραιών, μετά από μελέτη που θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη της πολιτείας και των τοπικών κοινωνιών, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Καταδίκη της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 21/11/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:135
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr



ΘΕΜΑ: «Καταδίκη της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ομόφωνα καταδικάζει τη νέα απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης αυτή τη φορά στην Κεφαλονιά. Ακολουθώντας το δόγμα «Νόμος και Τάξη» η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει στήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα κυριολεκτικά βιομηχανία διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μόνο στη Ζάκυνθο, το Νοέμβριο έχουν στηθεί τρία δικαστήρια σε βάρος συνδικαλιστών για τη δράση τους! Στο πλαίσιο αυτό της τρομοκράτησης του εργατικού κινήματος εντάσσεται και η προκλητική και πρωτοφανής δίωξη εννέα εργαζομένων (στην πλειοψηφία τους μέλη Δ.Σ.) οι οποίοι την Πρωτομαγιά του 2013 ενημέρωναν και καλούσαν τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στην Πρωτομαγιάτικη απεργία. 

Η συγκυβέρνηση, πιστός υπηρέτης των εφοπλιστών και των συμφερόντων τους, δε διστάζει να ποινικοποιήσει ακόμα και την Πρωτομαγιάτικη απεργία για να κάνει πλάτες στα αφεντικά. Αυτοί που δίνουν εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων στους εφοπλιστές, που έχουν οδηγήσει ναυτεργάτες στην ανεργία και υποχρεώνουν, όσους ακόμα έχουν δουλειά, να εργάζονται απλήρωτοι και ανασφάλιστοι σε άθλιες συνθήκες, που έχουν καταστήσει πολυτέλεια τη μετακίνηση από και προς τα νησιά, οι ίδιοι στήνουν δικαστήρια ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Τώρα που τους τέλειωσε το καρότο, τους έχει μείνει μόνο το μαστίγιο.

Απαιτούμε:

14 Νοεμβρίου 2013

Όχι στον αποκλεισμό σωματείων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 14/11/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:133
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Όχι στον αποκλεισμό σωματείων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ»

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, η επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία συνεχίζεται αμείωτη.
Σε αυτές τις συνθήκες η ενότητα όλων των κλάδων, όλων των εργαζομένων είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία. Δεν χωράει κανένας αποκλεισμός, κανενός σωματείου, κανενός συναδέλφου.

Η ενότητα απαιτεί σωματεία οργανωτές της πάλης, που τραβάνε στην οργάνωση και την ευθύνη της πάλης όλους τους εργαζόμενους. Που δεν τους διαχωρίσουν σε μόνιμους και συμβασιούχους, σε «συνεταιριστές» και «με μπλοκάκι». Είναι υποχρέωση κάθε Σωματείου, που θέλει στοιχειωδώς να εκτελεί τα καθήκοντά του προς τους εργαζόμενους τους οποίους εκπροσωπεί να δέχεται στις γραμμές του το σύνολο των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας.
Για τους λόγους αυτούς το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου απαιτεί ομόφωνα να μην αποκλειστούν τα σωματεία στο χώρο των ΟΤΑ που έδωσαν δικαίωμα ψήφου στους συμβασιούχους.

Σε τοπικό επίπεδο η ΕΛΜΕΖ, αλλά και ευρύτερα οι Σύλλογοι δασκάλων και νηπιαγωγών, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, εδώ και χρόνια, δίνουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, ανεξάρτητα αν είναι μόνιμοι, αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ ή μέσω άλλου προγράμματος. Η στάση αυτή υπηρετεί την ενότητα όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται στο δημόσιο σχολείο. Επιβάλλεται άλλωστε από τις ίδιες τις εξελίξεις. Νέες μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας προωθούνται από κυβέρνηση-Ε.Ε., στα πλαίσια του «νέου σχολείου». Ελαστικές εργασιακές σχέσεις που αντικαθιστούν τη μόνιμη και σταθερή εργασία (προσλήψεις μέσω κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, μέσω ΕΣΠΑ, με μπλοκάκι, πρακτικάριοι κ.ο.κ.). Από τα ίδια τα πράγματα λοιπόν, τις ίδιες τις εξελίξεις, η ισότιμη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο σωματείο, είναι αυτονόητη, επιβεβλημένη.
Αντιθέτως, η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ απέκλεισε από την Ομοσπονδία 18 σωματεία, επειδή έκαναν το αυτονόητο, δηλαδή έδωσαν δικαίωμα ψήφου στους συμβασιούχους για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Θεσσαλονίκη 2012).

Για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 14/11/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:132
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου θεωρεί ότι 40 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι αγώνες του λαού και της νεολαίας παραμένουν αδικαίωτοι, παρά τις όποιες σημαντικές κατακτήσεις πέτυχε το κίνημα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποκάλυψε το βρόμικο ρόλο της φασιστικής χούντας και τις μεταμφιέσεις της και ήταν η ληξιαρχική πράξη θανάτου της. Το Πολυτεχνείο ήταν η κορωνίδα μακρόχρονης και παράνομης πάλης στη διάρκεια της χούντας, ήταν το σύμβολο του μαζικού λαϊκού αγώνα στον οποίο συμμετείχαν μαζικά εργάτες, φοιτητές και μαθητές με αιτήματα που αφορούσαν την απαίτηση του λαού για εργασία και παιδεία που να ανταποκρίνονται σε μια αξιοπρεπή ζωή.

Τα αιτήματα αυτά, όπως και τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα «έξω αι ΗΠΑ» και «έξω το ΝΑΤΟ» στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου χαράχτηκαν ανεξίτηλα στην ιστορική μνήμη του λαού και αποτελούν και σήμερα οδηγό για το εργατικό και το λαϊκό κίνημα. Πράγματι, η αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και Ε.Ε. και ο αγώνας του λαού για εξουσία που ο ίδιος θα είναι κύριος του πλούτου που παράγει, ανατρέποντας την εξουσία των μονοπωλίων, είναι η συμπύκνωση του μηνύματος του Πολυτεχνείου στην εποχή μας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου αποφασίζει κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή της ΕΛΜΕΖ στον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ την Κυριακή 17 Νοέμβρη και ώρα 7 μ.μ. στο παλιό ΕΚΖ.

09 Νοεμβρίου 2013

Καταδίκη της επίθεσης στην ΕΡΤ


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 9/11/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.:131
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr



ΘΕΜΑ: «Καταδίκη της επίθεσης στην ΕΡΤ»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ομόφωνα καταδικάζει την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους εργαζομένους που περιφρουρούσαν το κτήριο, προχώρησαν σε χρήση χημικών και προσήγαγαν τέσσερα άτομα που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα και πέρασαν…χειροπέδες στην κεντρική είσοδο του κτηρίου!

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τους εργαζομένους της ΕΡΤ που για πέντε μήνες υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους στην εργασία, που για πέντε μήνες αντιστάθηκαν στη βάρβαρη πολιτική των μονοπωλίων και της Ε.Ε. που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μετά την ΕΡΤ, ακολουθούν απολύσεις στα ΕΑΣ και σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις, ενώ η απειλή της διαθεσιμότητας-απόλυσης είναι υπαρκτή και για τους εκπαιδευτικούς. Για να περάσει αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα η συγκυβέρνηση καταφεύγει στο γνωστό δόγμα «Νόμος και Τάξη» προκειμένου να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς των αφεντικών της, των ελληνικών και ξένων μονοπωλίων και της Ε.Ε.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την ανυποχώρητη πάλη όλων των εργαζομένων!

LinkWithin