Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

12 Απριλίου 2016

Συμπληρωματική 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 15/4 ενάντια στην πολιτική του Υπουργείου για το ζήτημα των αναπληρωτών


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 12/4/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 31
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
Τηλέφωνο
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
http://elmez.blogspot.gr
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Συμπληρωματική 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 15/4 ενάντια στην πολιτική του Υπουργείου για το ζήτημα των αναπληρωτών»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου, συμπληρωματικά στην 3ωρη στάση που έχει κηρύξει το Δ.Σ. ΟΛΜΕ τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου (8-11 π.μ.) την Παρασκευή 15/4, προκηρύσσει για την ίδια ημέρα 3ωρη στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (11-2μ.μ.).

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί τους συναδέλφους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας (μόνιμοι ή συμβασιούχοι) σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 11.30 π.μ. στη ΔΔΕ Ζακύνθου ενάντια στην πολιτική του Υπουργείου για το ζήτημα των αναπληρωτών.

07 Απριλίου 2016

Καταγγελία για την πληρωμή λογαριασμών ύδρευσης από τα σχολεία


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 06/4/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 30
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
Τηλέφωνο
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
http://elmez.blogspot.gr
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για την πληρωμή λογαριασμών ύδρευσης από τα σχολεία»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΖ καθώς και την αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία τα σχολεία του νησιού καλούνται να πληρώσουν τέλη ύδρευσης.

Η επιλογή αυτή της ΔΕΥΑΖ και της Δημοτικής αρχής δεν είναι τυχαία.

Την ίδια ώρα που η χρηματοδότηση των σχολείων τα τελευταία 5 χρόνια έχει υποστεί μείωση 60% και που τα σχολεία βρίσκονται σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση από πλευράς συντήρησης, όπως ανέδειξαν και οι πρόσφατες παρεμβάσεις της ΕΛΜΕΖ, ο Δήμος και η ΔΕΥΑΖ υλοποιούν κατά γράμμα τη γραμμή της ανταποδοτικότητας, τη γραμμή δηλαδή του «Καλλικράτη» στην Τοπική Διοίκηση.

Οι ίδιες αποφάσεις βρίσκονται σε συμφωνία και με την κατεύθυνση της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α. για την αυτονομία των σχολικών μονάδων. Τα σχολεία δηλαδή θα αντιμετωπίζονται σαν επιχειρήσεις, αφού τα ίδια θα πρέπει να βρίσκουν πόρους για να συντηρηθούν. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την κατηγοριοποίηση των σχολείων, αφού είτε οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, είτε θα μπαίνουν οι χορηγοί στα σχολεία.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ καλεί τους διευθυντές των σχολείων να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς ύδρευσης.
Επίσης στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 7 Απρίλη στις 10 π.μ. καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους διευθυντές των σχολείων, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τα δεκαπενταμελή σε πρώτη παρέμβαση στο Δήμο Ζακύνθου για να απαιτήσουμε:

05 Απριλίου 2016

Πέμπτη 7 Απρίλη όλοι και όλες στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο. Απεργιακή συγκέντρωση 9:30 π.μ. στην Περιφέρεια και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο για την ύδρευση των σχολείων.


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 05/4/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 29
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
Τηλέφωνο
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
http://elmez.blogspot.gr
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Πέμπτη 7 Απρίλη όλοι και όλες στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο. Απεργιακή συγκέντρωση 9:30 π.μ. στην Περιφέρεια και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο για την ύδρευση των σχολείων.»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Έχουμε τεράστιο χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας  να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε τα μέτρα – σφαγείο της κυβέρνησης να μην περάσουν.
Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή, νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης με αφορμή τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Τέτοιες ενέργειες χρησιμοποιούνται για να μπαίνουν οι λαοί στο γύψο και για νέες αιματηρές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Τώρα είναι η ώρα του αγώνα!
ü     Να μη περάσει ο νόμος λαιμητόμος που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση.
ü     Να μην επιτρέψουμε οι συντάξεις μας να γίνουν επίδομα πτωχοκομείου.
ü     Να μην αφήσουμε η κοινωνική ασφάλιση να γίνει τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών και των μεγαλεμπόρων υγείας. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια και υποχρεωτική για όλους.
ü     Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία, που λεηλάτησαν τα ταμεία, που είναι υπεύθυνοι για την κρίση. Κάτω τα χέρια από το εφάπαξ.
ü     Όχι στο νέο αντιδραστικό νόμο για την Δημόσια Διοίκηση (ν. 4369/16), όχι στη νέα τιμωριτική αξιολόγηση που συνδέεται με το μισθό, το βαθμό, τις υποχρεωτικές μετατάξεις αλλά και τις απολύσεις.
ü     Όχι στο νέο μισθολόγιο (ν. 4354/15) και στις νέες περικοπές. Κάλυψη των απωλειών τώρα. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων.
ü     Να μη περάσουν τα σχέδια τους για το νέο φορολογικό. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί. Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%.
ü     Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας, σταθερή και μόνιμη δουλειάς για όλους!
ü     Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
ü     Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια. Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.

LinkWithin