Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

13 Οκτωβρίου 2016

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο 17/10! Να επιστρέψουν τώρα τις απώλειες σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 12/10/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 60
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
Τηλέφωνο
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
http://elmez.blogspot.gr
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr



ΘΕΜΑ: «ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο 17/10! Να επιστρέψουν τώρα τις απώλειες σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου υλοποιώντας  την απόφαση 57/29-9-2016 και ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, καλεί όλους τους συναδέλφους σε συλλαλητήριο τη Δευτέρα 17/10 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Νέο Εργατικό Κέντρο (Ευγενίδου 5) για να διεκδικήσουμε την επιστροφή των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως της κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ.

Οι απώλειες σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων και σε αυτόν των εκπαιδευτικών έχουν φτάσει μέχρι και το 50% την περίοδο της κρίσης. Η επίθεση στον κατώτατο μισθό είχε ως αποτέλεσμα οι αποδοχές το 2014 να είναι χαμηλότερες ακόμα και από τα κατώτατα όρια των αρχών της δεκαετίας του 1990.

Αποτελεί πλέον κοινή πείρα ότι η οργανωμένη και καλά σχεδιασμένη επίθεση ΕΕ-εργοδοσίας και κυβέρνησης δε μπορεί να αντιμετωπιστεί από κανένα μεμονωμένο κλάδο, από κανένα σωματείο από μόνο του. Μόνο η κοινή και συντονισμένη δράση με στόχο την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης μπορούν οι σχεδιασμοί τους να ανατραπούν.

Σε αυτή την προσπάθεια, σημαντικό κρίκο αποτελεί το αίτημα κανένας να μη δουλεύει χωρίς ΣΣΕ, χωρίς συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, χωρίς μισθό κάτω των 751 ευρώ.

Να δυναμώσουμε την κοινή δράση και τη συμμαχία με όλο τον εργαζόμενο λαό που στενάζει, στις πόλεις και τα χωριά, όπως κι εμείς, κάτω από τον ίδιο ζυγό των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, συνολικά ο εργαζόμενος λαός,  έδωσαν το προηγούμενο διάστημα πολύ σημαντικές μάχες απέναντι σε εργοδοσία – κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, με κύριο μέτωπο τον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό και τους βάρβαρους νόμους τους. Τώρα πλέον είναι η ώρα να πυκνώσουν οι γραμμές του αγώνα και να ισχυροποιηθεί ο ταξικός προσανατολισμός του. Τώρα που και η ζωή απέδειξε ότι φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού και της κρίσης του είναι ουτοπία, τώρα πρέπει μαζικά και οργανωμένα το εργατικό-λαϊκό κίνημα να στοχεύσει τους πραγματικούς υπευθύνους: τους έλληνες και ξένους καπιταλιστές και τους πολιτικούς τους υπηρέτες εντός και εκτός Ελλάδας.

Για τη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους συνταξιούχους. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 12/10/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 59
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
Τηλέφωνο
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
http://elmez.blogspot.gr
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr



ΘΕΜΑ: «Για τη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους συνταξιούχους. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!»


Όταν δε φτάνουν η κοροϊδία και η εξαπάτηση, όταν δεν αρκεί η μετατροπή του άσπρου σε μαύρο, το βάφτισμα των περικοπών σε αυξήσεις, τότε χρησιμοποιείται η γνώριμη μέθοδος της καταστολής και των χημικών.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έριξε πλέον τη μάσκα της «φιλολαϊκής», «αριστερής» κυβέρνησης και ακολουθεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις στην ίδια ρότα του αυταρχισμού και της καταστολής επιτιθέμενη στους συνταξιούχους, στους απόμαχους της δουλειάς αλλά όχι του αγώνα.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους συνταξιούχους.

Μονόδρομος για τους εργαζομένους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους είναι η συσπείρωση στα σωματεία τους.

Απαίτηση των καιρών είναι να αλλάξει ο προσανατολισμός της πάλης από την κατεύθυνση «όσα χάσαμε-χάσαμε, ας μην πάμε παρακάτω» στη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, αναπλήρωσης των απωλειών μας. Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε αγωνιστικά στο νέο κύμα επίθεσης που προετοιμάζουν κυβέρνηση-ΕΕ-κουαρτέτο-επιχειρηματικοί όμιλοι!

04 Οκτωβρίου 2016

Καταγγελία για την περικοπή τμημάτων στα σχολεία της Ζακύνθου-παράσταση διαμαρτυρίας

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 03/10/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 58
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
Τηλέφωνο
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
http://elmez.blogspot.gr
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για την περικοπή τμημάτων στα σχολεία της Ζακύνθου-παράσταση διαμαρτυρίας»


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με βάση την οποία περικόπτονται τμήματα σε σχολεία της Ζακύνθου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ υλοποιώντας την πολιτική του 3ου Μνημονίου και στον τομέα της εκπαίδευσης συρρικνώνει τον αριθμό τμημάτων των σχολείων με αρνητικά αποτελέσματα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, στη λειτουργία των σχολείων και στο ωράριο και τις διαθέσεις των συναδέλφων.

Το κλείσιμο των τμημάτων αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των περικοπών και του λεγόμενου “εξορθολογισμού” στην Παιδεία με τις περικοπές ωρών στο Γυμνάσιο, την κατάργηση των υπευθύνων στα εργαστήρια σε Γυμνάσια και Λύκεια, τις αλλαγές στα Ολοήμερα στην Πρωτοβάθμια.

Με αυτό τον τρόπο δρομολογούν από τη μία, τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων εξαφανίζοντας τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς και από την άλλη, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των μονίμων με τη δημιουργία πλαστών πλεονασμάτων εκπαιδευτικών και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις. Συνεχίζουν πιο επιθετικά στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων όπως με τις 2.000 συγχωνεύσεις σχολείων επί ΠΑΣΟΚ (Διαμαντοπούλου), τις 2.000 διαθεσιμότητες επί ΝΔ (Αρβανιτόπουλου)!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου θεωρεί ότι ο κλάδος δεν πρέπει να κάνει ούτε βήμα πίσω από την απαίτηση όλα τα σχολεία του νησιού να λειτουργούν με 20 μαθητές ανά τμήμα Γενικής Παιδείας, 15 ανά προσανατολισμό, 10 στα εργαστήρια των ΕΠΑ.Λ. και για το λόγο αυτό καλεί:

·            τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Ζακύνθου στην προσεχή συνεδρίαση του οργάνου να επαναφέρουν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων την πρόταση να ανακαλέσει την περικοπή τμημάτων στα σχολεία, για λόγους που σχετίζονται με την ασφάλεια των μαθητών από σεισμούς, τα μορφωτικά δικαιώματα τους, τη λειτουργία των σχολείων, το ωράριο και τις διαθέσεις των συναδέλφων.

·            τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 05/10 και ώρα 13.45 στην έδρα της ΔΔΕ Ζακύνθου για να εμποδίσουμε την υλοποίηση της απόφασης της Περιφέρειας.

LinkWithin