Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

31 Μαΐου 2024

Κάλεσμα του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου προς την επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ζακύνθου για την είσοδο κλιμακίων μηχανικών στα σχολεία

 

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος, 30/5/2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 52

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ, Δήμο Ζακύνθου, Δημοτική Επιτροπή Παιδείας

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

 

 

ΘΕΜΑ:  «Κάλεσμα του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου προς την επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ζακύνθου για την είσοδο κλιμακίων μηχανικών στα σχολεία»

 

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου εκφράζει τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία του για την κατάσταση των κτηριακών υποδομών των σχολείων. Τα υπάρχοντα κτήρια έχουν υποστεί καταπόνηση από τους σεισμούς, είναι γηρασμένα και πέρα από τις επικοινωνιακές κορώνες της τοπικής διοίκησης και τον εκπροσώπων του κράτους που πανηγυρίζουν μπροστά από... αίθουσες-κοντέινερ δε φαίνεται να υπάρχει προοπτική για άμεση ανέγερση νέων σχολείων ή σημαντικών παρεμβάσεων στα υπάρχοντα κτήρια.

 

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, η Ένωση Γονέων των μαθητών της Ζακύνθου πήρε πρωτοβουλία και με την αφιλοκερδή προσφορά του συλλόγου Μηχανικών Ζακύνθου προχώρησε σε αυτοψίες σε σχολεία του νησιού, έχοντας αρχικά τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου.

 

Η στάση του Δήμου ωστόσο μεταβλήθηκε και με δύο έγγραφά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, επί της ουσίας απαγορεύει την είσοδο των κλιμακίων των μηχανικών στα σχολεία, χωρίς να δίνει ουσιαστικές εξηγήσεις. Η στάση αυτή γίνεται ακόμη περισσότερο προβληματική, καθώς η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου των δημοσίων έργων του Δήμου (πρώην Πολεοδομία) στελεχώνεται από μόλις 3 υπαλλήλους, αρμόδιους για το σύνολο των Δημόσιων έργων στο νησί!

 

Επειδή η απαγόρευση της αυτοψίας των σχολικών κτηρίων από τον σύλλογο Μηχανικών Ζακύνθου γεννά ερωτήματα και δημιουργεί ανασφάλεια σε εκπαιδευτικούς και γονείς, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί το Δήμο Ζακύνθου να επιτρέψει την είσοδο μηχανικών στα σχολεία για ελέγχους μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου να λάβει σαφή γνώση η Ζακυνθινή κοινωνία της πραγματικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα σχολεία.

LinkWithin