Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

23 Ιουλίου 2024

Καταγγελία για την απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος, 22/7/2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 57

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

 

ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για την απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης»

 

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτισμού να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης με τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, επειδή τόλμησαν να εκφραστούν κατά της παρουσίας Νατοϊκών δολοφόνων σ’ αυτό, σαν να είναι αθώες περιστερές που ήρθαν για να γνωρίσουν τον τόπο και τον πολιτισμό μας! Στόχος του ΥΠΠΟ και της κυβέρνησης είναι να πληγεί η ελευθερία της έκφρασης, να ποινικοποιηθεί η κριτική στις επιλογές τους.

 

Με αφορμή την προγραμματισμένη για το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2024 επίσκεψη Νατοϊκών στο Μουσείο, κατόπιν αιτήματος της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού, εργαζόμενοι στο Μουσείο δημοσιοποίησαν ανακοίνωση στην οποία εξέφραζαν τη γνώμη τους για το γεγονός. Ανέφεραν πως πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια να εξωραϊστεί η εικόνα του ΝΑΤΟ και από πολεμοκάπηλος οργανισμός να εμφανιστεί σαν ένας οργανισμός ειρήνης και πολιτισμού, την ώρα που η χώρα μας και ειδικά η Αλεξανδρούπολη, εμπλέκεται πιο βαθιά στον πόλεμο στην Ουκρανία, την ώρα που το ΝΑΤΟ στηρίζει τη δολοφονία χιλιάδων παιδιών στην Παλαιστίνη.

 

Επίσης, στην ανακοίνωση γινόταν αναφορά στα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του Μουσείου (καθυστερήσεις πληρωμών, έλλειψη προσωπικού κλπ.) που δυσκολεύουν τη λειτουργία του, ενώ στηλίτευσαν το κόστος επίσκεψης στο Μουσείο συνολικά για όλους και όλες αλλά και ειδικά για τα στελέχη του ελληνικού στρατού και τις οικογένειες τους που ζουν στην περιοχή.

 

Δεκάδες πόλεμοι σ’ όλο τον κόσμο, διαλυμένες χώρες από τα Βαλκάνια έως την Παλαιστίνη, χιλιάδες νεκροί, σακάτηδες και πρόσφυγες, Χούντες, γκριζάρισμα του Αιγαίου, μετατροπή της Αλεξανδρούπολης και όλης της χώρας σε απέραντη στρατιωτική βάση που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή μας και άλλα πολλά. Αυτός είναι ο πολιτισμός του ΝΑΤΟ. Για ΕΔΕ είναι όποιος προσπαθεί να τους παρουσιάσει σαν απλούς επισκέπτες.

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του Αρχαιολογικού Μουσείου και απαιτούμε εδώ και τώρα να ανακληθεί η ΕΔΕ.

 

Καλούμε το λαό, τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς άμεσα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

 

Συνάδελφοι, είμαστε περήφανοι για τη στάση σας! Πολλοί ήταν αυτοί που όταν διάβασαν την ανακοίνωση σας, χαμογέλασαν και είπαν “να αγιάσει το στόμα τους”!


 

Θέλουμε ένα Μουσείο ανοιχτό για το λαό και τη νεολαία χωρίς εισιτήριο, με επαρκείς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ουσιαστική ανάδειξη του ιστορικού πλούτου της περιοχής μας. Και αν ψάχνουν για κονδύλια;  Τους προτείνουμε να τα βρουν από τα  500.000 ευρώ/μέρα που στοιχίζει η αποστολή ελληνικών φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα για να προστατεύουν τα πλοία των εφοπλιστών!

 

ΜΕ ΤΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ - ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΣΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΑ ΣΑΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ!

Το Δ.Σ.



LinkWithin