Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

16 Φεβρουαρίου 2023

Χαιρετισμός του ΔΣ της ΕΛΜΕΖ προς τους απεργούς συναδέλφους

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος 16/02/2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 12

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιαςΕκπ/σης

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 








ΘΕΜΑ: «Χαιρετισμός του ΔΣ της ΕΛΜΕΖ προς τους απεργούς συναδέλφους» 

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ χαιρετίζει τους απεργούς συναδέλφους που απέργησαν μαζικά και διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην πολιτική του Υπουργείου.

Χτες ήταν μια μεγάλη μέρα για όλους τους εκπαιδευτικούς. Σηκώσαμε ανάστημα και δείξαμε την ενότητά μας, εμπρός στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που ετοιμάζουν σε βάρος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Τα ποσοστά συμμετοχής κινήθηκαν άνω του 65% με σχολεία του νησιού να κλείνουν. Είναι σαφής και ξεκάθαρη η αντίδραση όλου του κλάδου απέναντι στην κατηγοριοποίηση και υποβάθμιση των σχολείων. Όσο η κυβέρνηση προσπαθεί να μας διαιρέσει, τόσο θα ενώνουμε τις φωνές μας.

Είναι σαφές ότι η απεργία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ακριβώς επειδή, σε μια ολοφάνερα ενορχηστρωμένη από το Υπουργείο προσπάθεια να διαχειριστεί την ομόφωνη και σαφή αντίθεση του κλάδου, των γονέων και των μαθητών, «θάφτηκε» από τη συντριπτική πλειοψηφία των πανελλαδικών αλλά και των τοπικών ΜΜΕ, που ξεπέρασαν κάθε όριο αποσιώπησης.

Είμαστε περήφανοι για τη μεγάλη συμμετοχή δασκάλων και καθηγητών στη συγκέντρωση στη νομαρχία και στην πορεία που ακολούθησε. Διατρανώσαμε το δίκαιο των αιτημάτων μας και την αποφασιστικότητά μας για ουσιαστική ενίσχυση την Παιδείας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

τα επόμενα βήματα είναι στα σχολεία μας με τις ομόφωνες αποφάσεις της ΟΛΜΕ για απεργία-αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης και για 3ωρες στάσεις εργασίας. Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ είναι σε ετοιμότητα και θα προχωρήσει άμεσα σε νέες κινητοποιήσεις μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας, για ένα σχολείο που αξίζει στη νέα γενιά.


 



LinkWithin