Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

10 Σεπτεμβρίου 2023

Να μην ξεχαστεί το έγκλημα στο Blue Horizon, να καταδικαστούν όλοι οι υπεύθυνοι

  

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος 10/9/2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 56

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 








ΘΕΜΑ:  «Να μην ξεχαστεί το έγκλημα στο Blue Horizon, να καταδικαστούν όλοι οι υπεύθυνοι»

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όλοι οι εκπαιδευτικοί και όλος ο λαός είμαστε συγκλονισμένοι από το έγκλημα που συντελέστηκε στις 5 Σεπτέμβρη, στον καταπέλτη του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «BLUE HORIZON», της ναυτιλιακής εταιρείας BLUE STAR FERRIES, με αποτέλεσμα το θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καρυώτη.

Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τις δολοφονικές ενέργειες μελών του πληρώματος που διέπραξαν αυτήν την κτηνωδία. Οι εγκληματικές ενέργειες των μελών του πληρώματος, που συμμετείχαν στο θάνατο του Αντώνη, να μη συγκαλυφθούν και να μη σπιλώσουν το σύνολο των εργαζομένων και ειδικότερα των ναυτεργατών, που δίνουν καθημερινά αγώνα για την προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Απαράγραπτες είναι οι εγκληματικές ευθύνες και της εφοπλιστικής εταιρείας, του υπουργείου Ναυτιλίας και των λιμενικών αρχών. Όλοι τους είναι εξαιρετικά ταχείς και αποτελεσματικοί σε κάθε κινητοποίηση ναυτεργατών, βραδύτατοι όμως και αδιάφοροι αναφορικά με την ανθρώπινη ζωή.


Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των ναυτεργατών την Τετάρτη 13/9 και μαζί με τα σωματεία τους απαιτούμε:

● Να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα στο πλοίο «BLUE HORIZON».

● Να καταδικαστούν οι εγκληματικές ευθύνες της εφοπλιστικής εταιρείας, του υπουργείου ναυτιλίας και των εμπλεκομένων μελών του πληρώματος.

● Ασφαλείς και φθηνές θαλάσσιες συγκοινωνίες για επιβάτες και ναυτεργάτες.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε καθήκον να καλλιεργούμε την ανθρωπιά ιδίως απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να μην αποδεχόμαστε καμία απάνθρωπη, βίαιη και ρατσιστική ενέργεια. Με το διαρκή μας αγώνα εντός και εκτός σχολείου, παλεύουμε ώστε να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα απανθρωπιάς από την ελληνική κοινωνία.


 



LinkWithin