Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

08 Αυγούστου 2024

Σάββατο 10 Αυγούστου στις 11 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Ζακύνθου: Παράσταση διαμαρτυρίας για το νερό - Δυναμώνουμε τον αγώνα για φθηνό, ποιοτικό νερό, έργα υποδομής

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος, 08/8/2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 60

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

 

 

ΘΕΜΑ: «Σάββατο 10 Αυγούστου στις 11 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Ζακύνθου: Παράσταση διαμαρτυρίας για το νερό - Δυναμώνουμε τον αγώνα για φθηνό, ποιοτικό νερό, έργα υποδομής»

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο 10 Αυγούστου και ώρα 11 το πρωί έξω από το Δημαρχείο.

Το σύνολο της Ζακυνθινής κοινωνίας αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας βιώνουμε τους τελευταίους μήνες το τεράστιο πρόβλημα του νερού. Οι μειωμένες βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα, η ανέγερση μεγάλων οικοδομικών συγκροτημάτων με αυξημένες απαιτήσεις νερού, η τεράστια αύξηση δεξαμενών (πισίνες) με αυξημένες απαιτήσεις νερού, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη υδροληψία για εμπορική χρήση από ιδιωτικές γεωτρήσεις και την άθλια κατάσταση του δικτύου με τις μεγάλες απώλειες νερού έχουν οδηγήσει σε μια εκρηκτική κατάσταση.


Σε περιοχές και χωριά για μήνες ολόκληρους διακόπτεται η παροχή, οι αγρότες δεν μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους και σε πολλές περιπτώσεις το νερό δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές για ανθρώπινη χρήση.

Οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση βαραίνουν τόσο την κυβέρνηση όσο και τη δημοτική αρχή της ΝΔ, οι οποίες προσανατολίζονται στην κατασκευή εργοστασίων αφαλάτωσης. Μια τέτοια επιλογή στην ουσία στοχεύει στην ενίσχυση της κερδοφορίας των κατασκευαστών και των διαχειριστών αυτών των μονάδων, μια και η επεξεργασία του νερού είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα με αποτέλεσμα την εκτόξευση της τιμής του.

Αποδεικνύεται και πάλι πως και το νερό αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα, με προφανείς αρνητικές επιπτώσεις για το λαό. Τα περίφημα μέτρα κατά της λειψυδρίας που εξαγγέλλονται αφορούν μόνο τους καταναλωτές της ΔΕΥΑΖ την ώρα που στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες χορηγούνται άδειες για ιδιωτικές γεωτρήσεις που επιβαρύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Είναι απαράδεκτο την ίδια στιγμή που δεν καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων σε νερό ύδρευσης και άρδευσης, οι πισίνες των μεγάλων ξενοδοχείων να είναι γεμάτες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ διεκδικεί από κοινού με τα σωματεία και το ΕΚΖ άμεσες και ουσιαστικές λύσεις, κόντρα στις πολιτικές που εφαρμόζονται και δικαιολογούν την έλλειψη υποδομών και μέτρων, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση και την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του νερού.

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 11 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Ζακύνθου.


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ, ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΝΕΡΟ, ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Το Δ.Σ.



LinkWithin