Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

24 Αυγούστου 2024

Τρίτη 27/8 στις 12.30μμ: Κινητοποίηση στη ΔΔΕ Ζακύνθου ενάντια στην περικοπή τμημάτων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος, 24/8/2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 61

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 



 

ΘΕΜΑ: «Τρίτη 27/8 στις 12.30μμ: Κινητοποίηση στη ΔΔΕ Ζακύνθου ενάντια στην περικοπή τμημάτων»

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την περικοπή τμημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας του νησιού.

Το Υπουργείο Παιδείας έχοντας ως κεντρική πολιτική επιλογή την ελαχιστοποίηση των προσλήψεων αναπληρωτών, προχωρά σε τσουνάμι περικοπών τμημάτων σε Αθμια και Βθμια σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αθμιας και Βθμιαςευθυγραμμίζονται με αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός τμημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Βθμιας Ζακύνθου υλοποιώντας την κεντρική κυβερνητική επιλογή και αδιαφορώντας για το ότι οι μαθητές θα φοιτούν σε 26άρια ή και 27άρια τμήματα, προχώρησε σε περικοπή τμημάτων στα σχολεία του νησιού με στόχο να μειωθούν τεχνηέντως οι ανάγκες σε αναπληρωτές.

Η υλοποίηση μιας τέτοιας κατεύθυνσης δείχνει αδιαφορία ακόμα και για την ασφάλεια των μαθητών, μια και αυτοί θα «παστώνονται» σε μικρές αίθουσες, με προφανείς κινδύνους σε ένα σεισμογενή νομό όπως της Ζακύνθου. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο παραβιάζεται ακόμα και η κείμενη νομοθεσία περί πυρασφάλειας, μια και το ΠΔ 41/2018 ΦΕΚ 80/Α/7-5-2018 προβλέπει ρητά 2 τ.μ. ελεύθερου δαπέδου ανά μαθητή και μάλιστα αφαιρουμένων των επίπλων της αίθουσας.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και η ασφάλειά τους δεν αποτελούν προτεραιότητα ούτε των κυβερνήσεων ούτε των Περιφερειακών Διευθύνσεων και των κατά τόπους Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 27/8 στις 12.30 το μεσημέρι στη Διεύθυνση Βθμιας Εκπ/σης και απαιτεί:

-            Συγκρότηση τμημάτων με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και την ασφάλειά τους: 20 μαθητές ανά τμήμα Γυμνασίου και Γενικής Παιδείας στο Λύκειο –15 ανά κατεύθυνση ΓΕΛ – 10 ανά εργαστήριο ΕΠΑΛ

-            Καμία περικοπή τμήματος

-            Άμεση κάλυψη όλων των κενών με αναπληρωτές σε μία μόνο φάση


Το Δ.Σ.



 

LinkWithin