Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

04 Σεπτεμβρίου 2024

Καταγγελία για το όργιο κρατικής βίας σε βάρος γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών στο συλλαλητήριο ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΑΣΓΜΕ στο ΥΠΑΙΘΑ στις 04/9

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος, 04/9/2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 64

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

 

 

ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για το όργιο κρατικής βίας σε βάρος γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών στο συλλαλητήριο ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΑΣΓΜΕ στο ΥΠΑΙΘΑ στις 04/9»

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ για το χτύπημα της συγκέντρωσης εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών έξω από το ΥΠΑΙΘΑ στις 04/9.

Την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά σε συγχωνεύσεις/καταργήσεις 1000 τμημάτων πανελλαδικά, για να μειώσει τεχνηέντως τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς και να υπηρετήσει το αφήγημά της ότι «όλα βαίνουν καλώς στην Παιδεία, όπως και στην Υγεία», χτυπά με ΜΑΤ και χημικά όσους αντιτίθενται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της. Άλλωστε η αντιλαϊκή πολιτική είναι αναγκασμένη να χρησιμοποιεί την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Η επιλογή της κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας Πιερακάκη για κλείσιμο τμημάτων έχει οδηγήσει:

·           Να στοιβάζονται 26 και 27 μαθητές σε αίθουσες μικρές και ακατάλληλες, με αρνητικά αποτελέσματα για τα μορφωτικά δικαιώματα, ακόμα και για την ασφάλειά τους

·           Μαθητές να υποχρεώνονται να αλλάξουν σχολείο μόνο και μόνο για να μη δημιουργηθούν καινούργια τμήματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο μοναδικό ΕΠΑΛ της Ζακύνθου, η κυβέρνηση της ΝΔ περικόπτει το τμήμα τουριστικών επαγγελμάτων της Γ Λυκείου υποχρεώνοντας τους μαθητές είτε να αλλάξουν την ειδίκευση, άρα και το επάγγελμά τους, είτε να φοιτήσουν σε άλλο Νομό!

·           Να αγνοούνται ακόμα και οι γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ για εξατομικευμένη και ιδιαίτερη εκπαιδευτική μέριμνα σε μαθητές.

·           Να χάνονται θέσεις εργασίας για πάνω από 1200 αναπληρωτές

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστός υπηρέτης των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, την ώρα που τους μοιράζει δισεκατομμύρια, «βγάζει από τη μύγα ξύγκι» αναφορικά με τις λαϊκές ανάγκες σε Παιδεία και Υγεία, όπως αποδεικνύεται από την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Άλλωστε οι εικόνες ντροπής σε σχολεία και νοσοκομεία πανελλάδικά με κτήρια-ερείπια και με την υποστελέχωση να χτυπάει κόκκινο είναι πολύ πρόσφατες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί όλα τα σωματεία του νησιού να καταγγείλουν την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές και να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ.

Το Δ.Σ.



LinkWithin