Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

17 Σεπτεμβρίου 2024

Σύσκεψη αναπληρωτών και νεοδιορίστων για το πλαίσιο αιτημάτων αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος, 16/9/2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 72

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

ΘΕΜΑ: «Σύσκεψη αναπληρωτών και νεοδιορίστων για το πλαίσιο αιτημάτων αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης»

Συναδέλφισσα, συνάδελφε αναπληρωτή / νεοδιόριστε,

 

το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου σε καλεί σε σύσκεψη για τα σοβαρά ζητήματα της καθημερινότητας που απασχολούν το σύνολο του κλάδου αλλά και τους αναπληρωτές και τους νεοδιόριστους ειδικότερα.

 

Τεράστιο πλέον είναι το πρόβλημα στην εύρεση στέγης. Με μισθούς που ξεκινούν από τα 776 ευρώ για τους μονίμους και τα 900 ευρώ για τους αναπληρωτές, με σπίτια τα οποία νοικιάζονται σε πολύ υψηλές τιμές και για την περίοδο από Οκτώβρη έως μέσα Ιουνίου, με ανύπαρκτη κρατική μέριμνα, αντιμετωπίζουμε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση ακόμα και για το στοιχειώδες: τη δυνατότητα να μείνουμε εμείς και η οικογένειά μας σε μια αξιοπρεπή κατοικία.

 

Σημαντικός αριθμός αναπληρωτών και νεοδιόριστων έχει οικογενειακή έδρα εκτός Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση να μετακινείται. Την ίδια στιγμή τα έξοδα διαβίωσης (διατροφή, μετάβαση με ΙΧ από και προς το σχολείο, αυξημένα ενοίκια, εισιτήρια ΚΤΕΛ και ακτοπλοΐας) έχουν εκτοξευτεί με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική κατάσταση.

 

Σοβαρό πρόβλημα είναι και αυτό της διαιώνισης του απαράδεκτου θεσμού του αναπληρωτή. Παρά τη συγχώνευση σχεδόν 1600 τμημάτων σε όλη τη χώρα και το στοίβαγμα μαθητών σε 26άρια και 27άρια τμήματα, ήδη έχουν προσληφθεί 28000 αναπληρωτές και εντούτοις παραμένουν χιλιάδες κενά σε όλη τη χώρα. Στη Ζάκυνθο, αυτή τη στιγμή έχουν προσληφθεί 35 αναπληρωτές ενώ τα κενά είναι πάνω από 35 σε Γενική και Ειδική Αγωγή. Με λίγα λόγια στο νησί μας πάνω από το 20% των συναδέλφων είναι αναπληρωτές! Πάγια θέση της ΕΛΜΕΖ είναι: εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε αναπληρωτή/ νεοδιόριστε,

 

το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ με βάση το παραπάνω πλαίσιο σε καλεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 5 μμ στο 3ο Γυμνάσιο Ζακύνθου (Ερυθρού Σταυρού 1, είσοδος από οδό Βερναρδάκη) για να συζητήσουμε την καλύτερη οργάνωση του αγώνα με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων μας:

 

·            Χορήγηση επιδόματος ενοικίου από το Δήμο – άμεση κρατική παρέμβαση με ανέγερση δωρεάν κατοικιών για τους εκπαιδευτικούς.

·            Επιδότηση 100% της μετακίνησης από τον τόπο κατοικίας προς τα σχολεία τοποθέτησης ή συμπλήρωσης ωραρίου με βάση τις τρέχουσες τιμές των καυσίμων

·            Δωρεάν σίτιση στη φοιτητική λέσχη ή άλλο κατάλληλο χώρο

·            Έκπτωση 50% στα εισιτήρια ΚΤΕΛ και ακτοπλοΐας από και προς τη Ζάκυνθο για όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν τόπο συμφερόντων εκτός του νησιού

·            Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορίστων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

·            Εδώ και τώρα άμεσος διορισμός όλων των αναπληρωτών που δούλεψαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση

·            Άμεση εξομοίωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μονίμους

·            Καμία ποινή-καμία κύρωση για όσους αναπληρωτές παραιτούνται

 

Το Δ.Σ.


 

LinkWithin