Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

08 Μαρτίου 2015

Αλληλεγγύη στους συναδέλφους εννέα αγωνιστές που κατηγορούνται για συμμετοχή στην κατάληψη του κτηρίου της αντιπεριφέρειας Χανίων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 06/3/2015
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 19
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Αλληλεγγύη στους συναδέλφους εννέα αγωνιστές που κατηγορούνται για συμμετοχή στην κατάληψη του κτηρίου της αντιπεριφέρειας Χανίων»

Την Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015, γίνεται στα Χανιά μια ακόμη δίκη αγωνιστών. Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εννέα αγωνιστές που κατηγορούνται για συμμετοχή στην κατάληψη του κτηρίου της αντιπεριφέρειας Χανίων που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 48ωρης Γενικής Απεργίας 10-11 Φλεβάρη 2012.

Η Γενική Απεργία είχε προκηρυχθεί για να αποτραπεί η ψήφιση του 3ου μνημονίου και στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν 10.000 άτομα στα Χανιά και εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα.

Στα Χανιά ασκήθηκαν αναδρομικά διώξεις σε 9 άτομα για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της 10-11 Φλεβάρη 2012, σε 3 διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία που έγινε την 25η Μαρτίου, σε 11 αγωνιστές για τις κινητοποιήσεις της 28η Οκτωβρίου του 2011, ενώ πρόσφατα «ενημερώθηκαν» για τις διώξεις τους άλλοι 8 για την κινητοποίηση της 28 Ιουνίου 2011!

Είναι σαφές ότι υπάρχει «βιομηχανία» πολιτικών διώξεων που αποτελούν ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών αγώνων.


Στη δίκη της 10 Μάρτη, κατηγορούμενοι είναι μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Νομού Χανίων, η Γραμματέας του Δ. Συμβουλίου του Δήμου Χανίων, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, αγωνιστές των κινημάτων.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε τη συνέχιση αυτής της πρακτικής, της ποινικοποίησης της πολιτικοσυνδικαλιστικής δράσης και των μορφών πάλης και της τρομοκράτησης όλων όσων επιλέγουν το δρόμο της αντίστασης στη βαρβαρότητα.

Απαιτούμε: 
• Να σταματήσει η πολιτική δίωξη και ομηρία των εννέα αγωνιστών.
• Να μπει οριστικό τέλος, εδώ και τώρα, στις διώξεις που σέρνουν στα δικαστήρια τους αγωνιστές των κινημάτων. Απαιτούμε την αθώωση των εννέα αγωνιστών, καθώς και την παύση κάθε παρόμοιας δίωξης.

Υπερασπιζόμαστε το δίκιο, τους αγώνες, την ελευθερία, τα πολιτικά, κοινωνικά και συνδικαλιστικά δικαιώματά μας.

Το Δ.Σ.

LinkWithin