Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

02 Απριλίου 2015

Καταγγελία δηλώσεων για τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 01/4/2015
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 23
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Καταγγελία δηλώσεων για τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα»

Τον Ιούλιο του 2013 Εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής εκπαίδευσης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Αναίτια, άδικα και απροκάλυπτα, μέσα σε μια νύχτα, οι ειδικότητές καταργούνται αφήνοντας εκτός σχολείου 20.000 μαθητές και 2.500 καθηγητές. Η επαγγελματική εκπαίδευση - ένεκα μνημονιακών επιταγών -ψυχορραγεί, οι δημοφιλείς ειδικότητές πλέον εκχωρούνται στα μεγάλα ιδιωτικά ΙΕΚ, οι μαθητές εκδιώκονται από το Δημόσιο σχολείο.

Διεκδικούμε κινηματικά το αυτονόητο, το δικαίωμα στην εργασία καθώς και το δικαίωμα των μαθητών μας στη μάθηση.

Με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού ανακοινώνεται στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης η επανασύσταση των τομέων και η επαναφορά των συναδέλφων που είναι σε διαθεσιμότητα Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε σται ΜΜΕ το γνωστό εδώ και 20 μήνες σκηνικό της απαξίωσής, των συκοφαντιών και της διαπόμπευσής των συναδέλφων μας.

Προηγείται ο κ. Βορίδης, που δηλώνει κυνικά (MEGA, εκπομπή on line,18/3/15) πως «οι απολύσεις δεν έγιναν για δημοσιονομικό όφελος , αλλά για να γίνει δυνατή η λύση της υπαλληλικής σχέσης στο δημόσιο» και λίγες ημέρες μετά η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της κ. Καραγκούνη επιτίθεται για άλλη μια φορά στους απολυμένους και διαθέσιμους λέγοντας ότι «αντί να προσληφθούν νέοι και άξιοι, επαναπροσλαμβάνονται οι ημέτεροι με το αζημίωτο» (tovima.gr,21/3/15).

Τους παραπέμπουμε στους πίνακες του ΑΣΕΠ: 10% των σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών κατέχει μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών ενώ το 20% κατέχει και δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.


Απαιτούμε την άμεση κατάθεση του νομοσχέδιου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την επανασύσταση των τομέων και την επαναφορά των συναδέλφων στις θέσεις τους.

Καταδικάζουμε όσους για μικροπολιτικά συμφέροντα προσπαθούν να σπιλώσουν ανθρώπους που αγωνίζονται όρθιοι και διδάσκουν στους νέους ήθος και αξιοπρέπεια!

Το Δ.Σ.


LinkWithin