Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

01 Ιουνίου 2015

Καταγγελία για το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛ.ΠΕ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 22/5/2015
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 30
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛ.ΠΕ.»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει το καινούργιο εργοδοτικό έγκλημα, αυτή την φορά στα ΕΛΠΕ. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης καταγγέλλουν την εντατικοποίηση της παραγωγής και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 6 εργατών, 4 εκ των οποίων κατέληξαν.
Ο εργασιακός μεσαίωνας στα ΕΛΠΕ που θεωρεί τους εργάτες «παράπλευρη απώλεια» στον ανελέητο διαγκωνισμό των μονοπωλίων για αύξηση των κερδών τους και βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους αποκαλύφθηκε σε όλο του το «μεγαλείο»: εργολάβοι δουλέμποροι, 12ωρα με αυξημένη πίεση στους εργάτες.
Φυσικά, η Διοίκηση της εταιρείας επιχειρεί να απεκδυθεί των ευθυνών της, που τη βαρύνουν ακέραιες, μιλώντας για ανθρώπινο λάθος και για «τυχαίους παράγοντες».
Ευθύνες έχει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, γιατί σε ευθυγράμμιση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις υιοθετεί το δρόμο της ενίσχυσης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.

Η ανθρώπινη ζωή θα πάψει να είναι συγκρίσιμη με τα κέρδη –και για αυτό αναλώσιμη– όταν οι εργαζόμενοι οργανωθούν στους χώρους εργασίας και αντιμετωπίσουν την εργοδοτική επίθεση με προοπτική την αντεπίθεση των εργαζομένων και με στόχο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες των ΕΛΠΕ που με απεργιακές κινητοποιήσεις απαιτούν να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας, να σταματήσει η εντατικοποίηση, να γίνουν αυξήσεις στους μισθούς, να σταματήσουν τα δουλεμπόρια των εργολάβων, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ευχόμαστε περαστικά στους τραυματίες και να γυρίσουν γρήγορα στα σπίτια τους και στην δουλειά τους.

Το Δ.Σ.


LinkWithin