Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

20 Δεκεμβρίου 2015

Ψήφισμα της Γ.Σ. της ΕΛΜΕΖ για την κινητοποίηση ενάντια στο φράχτη 23-24 Γενάρη

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 15/12/2015
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 01
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Ψήφισμα της Γ.Σ. της ΕΛΜΕΖ για την κινητοποίηση ενάντια στο φράχτη 23-24 Γενάρη»

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι. Είναι άνθρωποι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, τη φτώχεια, τις δικτατορίες και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την καταστολή των κυβερνήσεων της ρατσιστικής ΕΕ-φρούριο.  

Είναι απαράδεκτη η απόφαση της ΕΕ να εμποδίσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κλείνοντας τα σύνορα σε συνεργασία με τον Ερντογάν και αποτρέποντας την είσοδο των προσφύγων με επιχειρήσεις της FRONTEX, τη δημιουργία νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης-hotspotsστα νησιά του Αιγαίου και τον Πειραιά. Ο Συριακός λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του συγκρουόμενος τόσο με το αυταρχικό καθεστώς Άσαντ όσο και με τον ISIS.  

Καταδικάζουμε την απόφαση της ΕΕ να εγκλωβίσει τους πρόσφυγες στην Τουρκία, κοντά στις εμπόλεμες ζώνες, χρηματοδοτώντας τον Ερντογάν με 3 δις ευρώ, όταν μάλιστα η δολοφονική τρομοκρατία κόστισε τη ζωή σε εκατό αγωνιστές της ειρήνης και των συνδικάτων στην Άγκυρα. 

Τα μέτρα αυτά θα αυξήσουν τις εκατόμβες των πνιγμένων στο Αιγαίο και την Μεσόγειο αφού σπρώχνονται στα χέρια των διακινητών που τους φορτώνουν σε σαπιοκάραβα θανάτου. 

Η απάντηση της Ευρώπης δεν μπορεί να είναι οι χιλιάδες πνιγμένοι, αλλά ούτε και τα εφιαλτικά συρματοπλέγματα της Ουγγαρίας.

Απαιτούμε να πέσει ο φράχτης στον Έβρο. Να ανοίξουν τα σύνορα στον Έβρο και τα νησιά, ώστε να μπορεί να γίνεται με ασφάλεια  η μετακίνηση  των προσφύγων προς τις χώρες που επιθυμούν,  για να  σωθούν ζωές που χάνονται αλλά και γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στο άσυλο και σε μια καλύτερη ζωή.

Να δοθούν άσυλο και χαρτιά σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς αποκλεισμούς. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως η Αμυγδαλέζα, χωρίς να ανοίξει κανένα νέο. 

Διεκδικούμε ανθρώπινη υποδοχή σε καταλύματα αξιοπρεπή, με χρηματοδότηση του κράτους και με προσωπικό που παρέχει την αναγκαία φροντίδα.

Η Ε.Ε. και ο Ο.Η.Ε. οφείλουν να χρηματοδοτήσουν την αεροπορική μετάβαση των προσφύγων στους τόπους που επιθυμούν να μεταβούν.

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕΖ


LinkWithin