Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

25 Φεβρουαρίου 2016

Απόφαση του διευρυμένου Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ για την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 24/02/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 18
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Απόφαση του διευρυμένου Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ για την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου»
Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την χώρα που με την μαζική συμμετοχή τους στην Γενική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 Φλεβάρη απαίτησαν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο-λαιμητόμο!  Η απεργία αυτή απέδειξε ότι χωρίς τον εργαζόμενο λαό δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Όταν ο εργαζόμενος λαός νεκρώνει την παραγωγή, νεκρώνει η χώρα!! Το πανελλαδικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο ΑΓΡΟΤΩΝ και ΕΡΓΑΤΩΝ,  στην Αθήνα στις 12 και 13 Φλεβάρη, έδειξε την δύναμη του οργανωμένου και αποφασισμένου λαού, τη δύναμη της λαϊκής συμμαχίας.  
Αυτή  είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα έδινε δήθεν την 13η σύνταξη και όχι μόνο δεν κατήργησε κανέναν αντιασφαλιστικό νόμο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά αναλαμβάνει τη βρώμικη δουλειά, να ολοκληρώσει το έγκλημα που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Σήμερα, βάζουν ταφόπλακα σε ότι κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες τα προηγούμενα χρόνια. Η Ασφάλιση δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Κυρίως είναι το δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη και την πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες. Για την εργοδοσία και το κράτος το Ασφαλιστικό είναι νούμερα και υπολογισμοί κόστους, για εμάς είναι η ίδια μας η ζωή!
Σχεδιάζουν νέες ανατροπές στα εργασιακά, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, προχωρούν σε νέο νόμο για τη Δημόσια Διοίκηση και την «αξιολόγηση», προωθούν βήμα – βήμα τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για την Εκπαίδευση. Όλες οι αντιλαϊκές ανατροπές που δρομολογούνται υπηρετούν τον κοινό και ενιαίο στρατηγικό στόχο Κυβέρνησης – Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ - Σ.Ε.Β.: Τσάκισμα του λαού για την ανάκαμψη των κερδών της πλουτοκρατίας.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε! !


Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν και από την συνάντηση των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ο Υπ. Παιδείας κ. Φίλης στην συνάντηση που ακολούθησε ήταν πραγματικά αποκαλυπτικός. Μας διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους για ένα πράγμα: Ότι η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω από την υλοποίηση της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, ότι δεν υπάρχει περιθώριο να υλοποιηθούν οι δίκαιες διεκδικήσεις εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών.   
Οι απαντήσεις της πολιτικής  ηγεσία του Υπ. Παιδείας αποδεικνύουν ένα πράγμα:
Ότι τις επόμενες μέρες πρέπει να σημάνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ σε όλα τα σχολεία γιατί οι εξελίξεις που έρχονται είναι πολύ αρνητικές.
 Οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι ο λαός έχει τη δύναμη να  καθυστερεί και να ακυρώνει αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, να προσπερνά συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που υποκλίνονται στους κοινωνικούς διαλόγους ενσωμάτωσης, και να προχωρά μπροστά. Όλοι μαζί έβαλαν πλάτη στο νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη. Από τις πλειοψηφίες σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ δεν κουνιέται φύλλο όλο αυτό το διάστημα. Τα προηγούμενα χρόνια καλλιέργησαν τη λογική της «ιδιαιτερότητας των εκπαιδευτικών» δημιουργώντας αυταπάτες ότι θα «εξαιρεθούμε». Σήμερα δέχονται να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου για την Παιδεία μαζί με την κυβέρνηση που στέλνει τους εκπαιδευτικούς στα 67 χρόνια μέσα στην τάξη.  Η ίδια η ζωή αποδεικνύει τη χρεοκοπία απόψεων και πρακτικών στο συνδικαλιστικό κίνημα που καλλιεργούσαν ψεύτικες ελπίδες ότι μπορεί να υπάρχει αλλαγή και ανακούφιση με μια εναλλαγή κόμματος στην διακυβέρνηση της εξουσίας των μονοπωλίων, χωρίς ρήξη και σύγκρουση, χωρίς ο λαός να κάνει κουμάντο στον ιδρώτα του. Πόσες και πόσες φορές δεν επιδίωξαν να κάνουν την πλάτη του αγωνιζόμενου λαού σκαλοπάτι για αντιλαϊκές κυβερνήσεις; Είναι η ώρα αυτό τον δρόμο να κλείσουμε για τα καλά.
Αγωνιζόμαστε και Απαιτούμε Κοινωνική Ασφάλιση
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ü Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις, επαναφορά στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές. Όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ο χρόνος ανεργία να προσμετράτε ως συντάξιμος χρόνος. 
ü Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία, αυτοί που τα λήστεψαν. ΟΧΙ στην περικοπή κατά 50% του «μερίσματος» του ΜΤΠΥ που αποτελεί προαναγγελία κατάργησης των επικουρικών συντάξεων.
ü Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI) με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
ü Επιστροφή των ταμειακών αποθεματικών με τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πλήρωσε τις δόσεις προς το ΔΝΤ «στην ώρα τους». Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».
ü ΚΑΤΩ το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο. Κάλυψη των απωλειών μας, αυξήσεις στους μισθούς μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, κατάργηση της φοροληστείας του ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ.
ü Κάλυψη όλων των κενών εδώ και τώρα! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές και τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Καμιά τάξη πάνω από 20 παιδιά.
ü Να μην κλείσει κανένα τμήμα ένταξης. Να ξεκινήσει τώρα η Ενισχυτική Διδασκαλία και η ΠΔΣ.
ü Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για λειτουργικά έξοδα του σχολείου, αποκλειστική χρηματοδότηση των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τις Σχολικές Επιτροπές.
ü Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά.
ü Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
ü Αγώνας ενάντια στη λεγόμενη αξιολόγηση, ενάντια σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση και τη ληστεία του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.
ü Να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να φέρει νόμο που θα χτυπά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην Απεργίας.
Όλοι στον αγώνα ξεσηκωμός!
Δυναμώνουμε την ενότητά μας, τα σωματεία μας, συσπειρωνόμαστε, συμπορευόμαστε με το ΠΑΜΕ. Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι, στον αγώνα για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας, για σύγκρουση με την ΕΕ και τους μονοπωλιακούς ομίλους, για ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού όχι μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.
Προχωράμε σε αγωνιστική κλιμάκωση για να μην περάσει το νέο έγκλημα!!!

Κλιμακώνουμε με την οργάνωση της πάλης σε κάθε σωματείο, σε κάθε σχολείο, μαζί με γονείς και μαθητές. Με πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Τώρα είναι απαίτηση με βάση τις εξελίξεις αυτές, να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις στα σωματεία, να ενημερωθούν οι συνάδελφοι να αποφασίσουμε όλοι μαζί πως θα συνεχίσουμε.
Καμμιά συμμετοχή στο διάλογο απάτη της Κυβέρνησης για την Παιδεία. Καμία συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική. Δεν θα γίνουν οι εκπαιδευτικοί κορνίζα στο αντιλαϊκό κάδρο. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για τη συμμετοχή τους όλο αυτό το διάστημα στο διάλογο παρωδία.
Πιο μαχητικά, πιο ορμητικά στον αγώνα με πιο ανεβασμένες μορφές. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα! Συνεχίζουμε την οργάνωση και συνέχιση του  απεργιακού αγώνα ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο, προετοιμάζουμε παράλληλα με το σύνολο των προβλημάτων  48ωρη Γενική Απεργία αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει στη βουλή το ν/σ για την κοινωνική ασφάλιση.


Το Δ.Σ.

LinkWithin