Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

07 Απριλίου 2016

Καταγγελία για την πληρωμή λογαριασμών ύδρευσης από τα σχολεία


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 06/4/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 30
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
Τηλέφωνο
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
http://elmez.blogspot.gr
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για την πληρωμή λογαριασμών ύδρευσης από τα σχολεία»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΖ καθώς και την αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία τα σχολεία του νησιού καλούνται να πληρώσουν τέλη ύδρευσης.

Η επιλογή αυτή της ΔΕΥΑΖ και της Δημοτικής αρχής δεν είναι τυχαία.

Την ίδια ώρα που η χρηματοδότηση των σχολείων τα τελευταία 5 χρόνια έχει υποστεί μείωση 60% και που τα σχολεία βρίσκονται σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση από πλευράς συντήρησης, όπως ανέδειξαν και οι πρόσφατες παρεμβάσεις της ΕΛΜΕΖ, ο Δήμος και η ΔΕΥΑΖ υλοποιούν κατά γράμμα τη γραμμή της ανταποδοτικότητας, τη γραμμή δηλαδή του «Καλλικράτη» στην Τοπική Διοίκηση.

Οι ίδιες αποφάσεις βρίσκονται σε συμφωνία και με την κατεύθυνση της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α. για την αυτονομία των σχολικών μονάδων. Τα σχολεία δηλαδή θα αντιμετωπίζονται σαν επιχειρήσεις, αφού τα ίδια θα πρέπει να βρίσκουν πόρους για να συντηρηθούν. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την κατηγοριοποίηση των σχολείων, αφού είτε οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, είτε θα μπαίνουν οι χορηγοί στα σχολεία.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ καλεί τους διευθυντές των σχολείων να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς ύδρευσης.
Επίσης στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 7 Απρίλη στις 10 π.μ. καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους διευθυντές των σχολείων, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τα δεκαπενταμελή σε πρώτη παρέμβαση στο Δήμο Ζακύνθου για να απαιτήσουμε:


1.               Καμία χρέωση στα σχολεία για φως, νερό, τηλέφωνο – κάλυψη όλων των λειτουργικών εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό
2.               Εδώ και τώρα άμεση επισκευή όλων των προβλημάτων των σχολείων
3.               Άμεση και έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ δεσμεύεται να προχωρήσει και σε νέες παρεμβάσεις στη ΔΕΥΑΖ αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου οι εν λόγω απαράδεκτες αποφάσεις να ανακληθούν.
Το Δ.Σ.

LinkWithin