Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

10 Μαΐου 2016

Καταγγελία της απόφασης του Υπουργού Παιδείας

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 10/05/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 34
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
Τηλέφωνο
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
http://elmez.blogspot.gr
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Καταγγελία της απόφασης του Υπουργού Παιδείας»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη σχετικά με την αναπλήρωση ωρών λόγω της απεργίας των ναυτεργατών.

Με μία εκτός τόπου και χρόνου εγκύκλιο, καλεί τους συναδέλφους την τελευταία ημέρα μαθημάτων να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες που οφείλονται στην αδυναμία επιστροφής τους λόγω της απεργίας των ναυτεργατών ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο-λαιμητόμο.

Το Υπουργείο Παιδείας που άφησε τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς από την αρχή της χρονιάς, που μέχρι και σήμερα -με τη λήξη του σχολικού έτους- παραδέχεται ότι 3.700 κενά δεν καλύπτονται, που καταργεί τα ολοήμερα με την καινούργια χρονιά και που κρατάει συνειδητά σε ομηρεία χιλιάδες συμβασιούχους οι οποίοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες, δήθεν κόπτεται για τις χαμένες ώρες τις ημέρες απεργίας των ναυτεργατών!

Οι εκπαιδευτικοί είναι οι τελευταίοι που είναι αδιάφοροι για το ζήτημα των κενών και των χαμένων ωρών διδασκαλίας, όπως έχουν αναδείξει με πολύμορφες κινητοποιήσεις από την αρχή της χρονιάς σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο, διεκδικώντας πλήρη κάλυψη όλων των κενών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Υπεύθυνο για τις χιλιάδες χαμένες ώρες από την αρχή της χρονιάς είναι το Υπουργείο και όχι οι εκπαιδευτικοί.

Η κυβέρνηση να μη διανοηθεί να στρέψει τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές ενάντια σε οποιοδήποτε τμήμα της εργατικής τάξης ή των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που διεκδικεί τα δικαιώματά του, καλλιεργώντας λογικές κοινωνικού αυτοματισμού.



Το Δ.Σ.



LinkWithin