Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

04 Σεπτεμβρίου 2016

Καταγγελία για το ζήτημα των αποσπάσεων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 30/8/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 50
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
Τηλέφωνο
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
http://elmez.blogspot.gr
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για το ζήτημα των αποσπάσεων»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ εκτιμά ότι και στο ζήτημα των αποσπάσεων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει έμπρακτα ότι αδιαφορεί για τις ανάγκες των συναδέλφων και μάλιστα τις πλέον σοβαρές, αυτές που αφορούν την Υγεία τους.

Σε συνέχεια των μεταθέσεων που έγιναν με το σταγονόμετρο, στη φάση των αποσπάσεων υπήρξαν περιπτώσεις που, μολονότι συνάδελφοι προσκόμισαν στην Υπηρεσία έγγραφα που αποδεικνύουν τα σοβαρότατα ζητήματα Υγείας των ίδιων ή στενών συγγενικών τους προσώπων, το Υπουργείο αρνήθηκε να τους δώσει απόσπαση, οδηγώντας πολλούς από αυτούς στο να σκέφτονται ακόμη και το αίτημα για άδεια άνευ αποδοχών.

Την ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει 21.000 προσλήψεις συμβασιούχων και μόνιμους διορισμούς σε βάθος τριετίας, απορρίπτονται αιτήσεις αποσπάσεων οι οποίες έχουν σοβαρούς λόγους για να εγκριθούν. Το γεγονός αυτό προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς φαίνεται ότι ούτε και φέτος θα ικανοποιηθούν οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών με πλήρη κάλυψη όλων των κενών από το πρώτο κουδούνι, το δικαίωμα των συμβασιούχων συναδέλφων σε μόνιμη και σταθερή δουλειά και των μονίμων συναδέλφων στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους για αποσπάσεις για σοβαρούς προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους.


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου απαιτεί να δοθούν σε όλους εκείνους τους συναδέλφους, που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι ή πρόσωπα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος προβλήματα υγείας ή άλλα σοβαρά οικογενειακά ζητήματα αποσπάσεις, στον τόπο που οι ίδιοι επιθυμούν, προκειμένου να διευκολυνθούν στην αντιμετώπιση των σοβαρότατων αυτών προβλημάτων.

Το Δ.Σ.


LinkWithin