Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

04 Οκτωβρίου 2016

Καταγγελία για την περικοπή τμημάτων στα σχολεία της Ζακύνθου-παράσταση διαμαρτυρίας

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 03/10/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 58
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
Τηλέφωνο
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
http://elmez.blogspot.gr
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για την περικοπή τμημάτων στα σχολεία της Ζακύνθου-παράσταση διαμαρτυρίας»


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με βάση την οποία περικόπτονται τμήματα σε σχολεία της Ζακύνθου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ υλοποιώντας την πολιτική του 3ου Μνημονίου και στον τομέα της εκπαίδευσης συρρικνώνει τον αριθμό τμημάτων των σχολείων με αρνητικά αποτελέσματα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, στη λειτουργία των σχολείων και στο ωράριο και τις διαθέσεις των συναδέλφων.

Το κλείσιμο των τμημάτων αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των περικοπών και του λεγόμενου “εξορθολογισμού” στην Παιδεία με τις περικοπές ωρών στο Γυμνάσιο, την κατάργηση των υπευθύνων στα εργαστήρια σε Γυμνάσια και Λύκεια, τις αλλαγές στα Ολοήμερα στην Πρωτοβάθμια.

Με αυτό τον τρόπο δρομολογούν από τη μία, τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων εξαφανίζοντας τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς και από την άλλη, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των μονίμων με τη δημιουργία πλαστών πλεονασμάτων εκπαιδευτικών και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις. Συνεχίζουν πιο επιθετικά στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων όπως με τις 2.000 συγχωνεύσεις σχολείων επί ΠΑΣΟΚ (Διαμαντοπούλου), τις 2.000 διαθεσιμότητες επί ΝΔ (Αρβανιτόπουλου)!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου θεωρεί ότι ο κλάδος δεν πρέπει να κάνει ούτε βήμα πίσω από την απαίτηση όλα τα σχολεία του νησιού να λειτουργούν με 20 μαθητές ανά τμήμα Γενικής Παιδείας, 15 ανά προσανατολισμό, 10 στα εργαστήρια των ΕΠΑ.Λ. και για το λόγο αυτό καλεί:

·            τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Ζακύνθου στην προσεχή συνεδρίαση του οργάνου να επαναφέρουν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων την πρόταση να ανακαλέσει την περικοπή τμημάτων στα σχολεία, για λόγους που σχετίζονται με την ασφάλεια των μαθητών από σεισμούς, τα μορφωτικά δικαιώματα τους, τη λειτουργία των σχολείων, το ωράριο και τις διαθέσεις των συναδέλφων.

·            τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 05/10 και ώρα 13.45 στην έδρα της ΔΔΕ Ζακύνθου για να εμποδίσουμε την υλοποίηση της απόφασης της Περιφέρειας.


Το Δ.Σ.


LinkWithin