Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

19 Ιουλίου 2017

Αλληλεγγύη στου απεργούς σε επισιτισμό-τουρισμό

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 19/6/2017
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:43
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Αλληλεγγύη στου απεργούς σε επισιτισμό-τουρισμό»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους ξενοδοχοϋπάλληλους και τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και τον τουρισμό εν όψει της απεργίας στον κλάδο στις 20 Ιουλίου.

Και στο νησί μας γνωρίζουμε πολύ καλά το μύθο της τουριστικής ανάπτυξης: την ώρα που οι πάντες ομολογούν ότι οι αφίξεις και τα κέρδη αυξάνονται, για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τους εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού κυριαρχεί η δουλειά ήλιο με ήλιο, χωρίς ρεπό από την αρχή μέχρι τη λήξη της τουριστικής σεζόν, οι απλήρωτες υπερωρίες, η ανασφάλιστη εργασία, η εργοδοτική τρομοκρατία. Από κοντά και η διαρκής πίεση που βιώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομαγαζάτορες του κλάδου που αδυνατούν να αντέξουν την επέλαση των μεγάλων ξενοδοχείων, των all inclusive και των πεντάστερων.


Την ίδια ώρα που ο ΣΕΤΕ πανηγυρίζει για τους 30 εκατομμύρια τουρίστες και τα 10.000 ξενοδοχεία, μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας αδυνατεί λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης να πάει διακοπές, ενώ για τους ίδιους τους εργαζομένους στον τουρισμό, αποτελούν άγνωστη λέξη.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ-
ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ
ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Το Δ.Σ.

LinkWithin