Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

07 Νοεμβρίου 2017

Για τις επισκέψεις κλιμακίων του ΟΟΣΑ στα σχολεία

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 06/11/2017
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 57
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Για τις επισκέψεις κλιμακίων του ΟΟΣΑ στα σχολεία»

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενόψει της 3η αξιολόγησης,  σύμφωνα με καταγγελίες ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και συλλόγων διδασκόντων από διάφορες περιφέρειες, δεν διστάζει να στείλει στα σχολεία κλιμάκια στελεχών της διοίκησης μαζί με εκπροσώπους του ΟΟΣΑ με σκοπό να διαπιστώσουν σε ποιο βαθμό εφαρμόζονται  από  τους εκπαιδευτικούς οι προτάσεις και οι εντολές του παραπάνω οργανισμού, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί από κοινού με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της Ν.Δ.

Στις συγκεκριμένες «επισκέψεις» απευθύνονται συγκεκριμένα ερωτήματα – θέματα όπως:  η δυνατότητα  της  αυτόνομης λειτουργίας της σχολικής μονάδας, η χρηματοδότησή  της μέσω της εύρεσης «χορηγών», η προσπάθεια κάλυψης του  ωρολογίου προγράμματος  με την ταυτόχρονη εξοικονόμηση  προσωπικού, η  προώθηση διαθεματικών  ευρωπαϊκών προγραμμάτων μέσω της  Ευέλικτης Ζώνης, το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών και οι επιδόσεις τους και άλλα  τέτοια που  στοχεύουν στην είσοδο της επιχειρηματικής δράσης στα σχολεία. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να αποτελέσουν κριτήρια για της αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού.
Ο ρόλος του ΟΟΣΑ στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής στρατηγικής γνωστός. Μια σειρά αντιδραστικές εκπαιδευτικές αλλαγές προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων είναι συνταγές που φέρνουν την υπογραφή του. Οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων «ψωνίζουν» ιδέες και «καλές πρακτικές» από το ράφι του ΟΟΣΑ για να επιταχύνουν τις αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο, για να προωθήσουν πιο γρήγορα τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί τους συναδέλφους να δείξουν στα κλιμάκια ότι είναι ανεπιθύμητα στα σχολεία τους.
·       Να ενημερώσουν αμέσως το Δ.Σ για την επίσκεψή τους στα σχολεία τους.
·       Να μη συμμετέχουν στον οποιοδήποτε διάλογο μαζί τους. Να μην απαντήσουν σε καμία ερώτηση που τους υποβάλουν.
 
ΕΞΩ  ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το Δ.Σ.

LinkWithin