Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

27 Φεβρουαρίου 2018

Αμοιβαία μετάθεση αναπληρωτών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 20/02/2018
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 13
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr







ΘΕΜΑ: «Αμοιβαία μετάθεση αναπληρωτών»

Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί τον υπουργό Παιδείας να υλοποιήσει άμεσα την αμοιβαία μετάθεση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Β. Μ. και Δ. Β. σε συνέχεια της απόλυτα αιτιολογημένη αίτησή τους. Οι δύο εκπαιδευτικοί διορίστηκαν σε διαφορετικές φάσεις, και προσλήφθηκαν σε δύο μακρινά -ως προς την μόνιμη κατοικία τους- νησιά. Είναι και οι δύο τρίτεκνοι,  ανήκουν στην ίδια ακριβώς ειδικότητα και, όπως προκύπτει, δίνεται η δυνατότητα με αμοιβαία μετάθεση να βρεθούν κοντά στους οικείους τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το δημόσιο ή εκπαιδευτική υποβάθμιση για τα σχολεία που υπηρετούν.
Πρόκειται σαφώς για δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίες και επιτακτικά πλέον θέτουν το αίτημα για εξομοίωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με εκείνα των μονίμων εκπαιδευτικών. Δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί αυτή η «τιμωρητική» πολιτική προς τους συναδέλφους αναπληρωτές, οι οποίοι συχνά εξουθενώνονται σωματικά, ψυχικά και ψυχολογικά. Οι συνάδελφοι, πέραν των οικονομικών και άλλων ζημιών που υφίστανται προκειμένου να υπηρετήσουν με συνέπεια την δημόσια εκπαίδευση, δεν είναι αποδεκτό να «χάνουν» τον εαυτό τους και, κατ’ επέκταση, την οικογένειά τους.
Όταν τα ΠΥΣΔΕ και οι Περιφερειακές διευθύνσεις είναι σύμφωνες με την αμοιβαία μετάθεση των παραπάνω εκπαιδευτικών, είναι απορίας άξια η αρνητική τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας. Παρόμοιες περιπτώσεις εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα αναπληρωτών, πρέπει να εξετάζονται κατά περίπτωση και με θετική εισήγηση των Π.Υ.Σ.Δ.Ε, Περιφερειακών διευθύνσεων και Κ.Υ.Σ.Δ.Ε να υλοποιούνται στο εξής άμεσα.

Επιπλέον απαιτούμε:

1)   Πρόσληψη όλων των συμβασιούχων σε μία φάση πριν την έναρξη του διδακτικού έτους ώστε τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα να ελαχιστοποιούνται
2)   Στο πλαίσιο της εξομοίωσης των δικαιωμάτων των συμβασιούχων με αυτά των μονίμων, καλούμε το Υπουργείο να θεσπίσει διαδικασίες αμοιβαίας μετάθεσης και απόσπασης και για τους συμβασιούχους.

Το Δ.Σ.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6JIUzndOvs6sNwXoyJlbfUBWO7l8i8U5RM0dFW8V8iz7pRxDquWtgOzMe419qRyIum0eKrxlia9Sf0ypM9V-yHEUkcsi4f81DKpk-bY3SLq1759ObVu5RP60Y7Qfw24pGFNgD_uXR9VVq/s1600/ELMEZ.JPG

LinkWithin