Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

09 Οκτωβρίου 2018

Κάτω τα χέρια από τη μοριοδότηση των σχολείων της Ζακύνθου-συλλογή υπογραφών


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 08/10/2018
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 33
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr







ΘΕΜΑ: «Κάτω τα χέρια από τη μοριοδότηση των σχολείων της Ζακύνθου – Συλλογή υπογραφών»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σε πρόσφατη απόφασή του το Υπουργείο Παιδείας άλλαξε τη μοριοδότηση των σχολείων του νησιού, με εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα, ακόμα και για τη βιωσιμότητα κάποιων σχολείων. Για το λόγο αυτό το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στη συλλογή υπογραφών του κειμένου που ακολουθεί:

«Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αλλαγή της μοριοδότησης των σχολείων της Ζακύνθου αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη σε βάρος των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας. Πιο συγκεκριμένα, το δυσπρόσιτο σχολείο των Βολιμών που αποχαρακτηρίζεται οδηγείται και λόγω της πολιτικής της αδιοριστίας που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στο μαρασμό και στο κλείσιμο. Επίσης, στο ΕΠΑΛ Ζακύνθου δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο ο σχηματισμός ολιγομελών τμημάτων στις ειδικότητες και στη μαθητεία, ενώ παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα υπόλοιπα σχολεία του νησιού, ειδικά της περιφέρειας. Επιπλέον, με βάση και την εργαλειοθήκη του  ΟΟΣΑ, τα μεν Γυμνάσια θα πρέπει να έχουν το λιγότερο 150 μαθητές, τα δε Λύκεια 250. Προς αυτή την κατεύθυνση της συρρίκνωσης-κατάργησης σχολικών μονάδων συντείνει και η αλλαγή μοριοδότησης των σχολείων του νησιού.
Οι παρακάτω υπογράφοντες καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να επαναφέρει την προηγούμενη μοριοδότηση των σχολείων του νησιού».

Α
Ονοματεπώνυμο
Κλάδος ΠΕ
Σχολείο
Υπογραφή
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20



LinkWithin