Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

16 Ιανουαρίου 2019

Συλλογή υπογραφών-Όχι στις απολύσεις


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 15/01/2019
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 06
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Συλλογή υπογραφών-Όχι στις απολύσεις»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί τους συναδέλφους να υπογράψουν το παρακάτω κείμενο υπογραφών. Το κείμενο θα κοινοποιηθεί άμεσα στη ΔΔΕ:

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών αποτελούν προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων!

Μέσα από τα λεγόμενα κριτήρια, µε τα οποία θα γίνονται οι προσλήψεις, θα οδηγηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που ήδη εργάζονται ως αναπληρωτές, στην απόλυση. Το νέο σύστημα προσλήψεων δημιουργεί τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών (για μια ακόμα φορά) και τελικά λειτουργεί σαν μηχανισμός ανακύκλωσης της ανεργίας. Θεσμοθετεί τον άκρατο ανταγωνισμό και την εμπορευματοποίηση, το ανελέητο κυνηγητό προσόντων και πιστοποιήσεων.

Δεν καλύπτονται στο ελάχιστο ούτε καν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, αντίθετα, παγιώνονται τα χιλιάδες κενά, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και η αδιοριστία, μέσα από το τέχνασα της ανακύκλωσης της ανεργίας.

Απαιτούμε
·         Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα προσλήψεων-διορισμών»
·         Δε διαπραγµατευόµαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουµε ούτε µια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου.
·         Μονιµοποίηση εδώ και τώρα όλων των συµβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυµένος!
·         Τουλάχιστον 30.000 άµεσοι µόνιµοιδιορισµοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι µπορεί να ανοίξει και ο δρόµος στους νεότερους συναδέλφους!
·         Κατάργηση του νόµου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νοµοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισµούς. Το πτυχίο να είναι το µοναδικό εφόδιο για την εργασία.



Α/α
Ονοματεπώνυμο
Σχολείο
Κλάδος
Σχέση εργασίας
Υπογραφή
1





2





3





4





5





6





7





8





9





10





11





12





13





14





15





16





17










18










19










20












LinkWithin