Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

20 Ιουνίου 2019

Αλληλεγγύη στους εργάτες ΔΕΛΤΑ, ΣΙΔΕΝΟΡ, ΦΡΙΓΚΟΓΚΛΑΣ


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 19/6/2019
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 32
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Αλληλεγγύη στους εργάτες ΔΕΛΤΑ, ΣΙΔΕΝΟΡ, ΦΡΙΓΚΟΓΚΛΑΣ»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι καπιταλιστές έχουν αποθρασυνθεί από την ευνοϊκή προς αυτούς στάση των κυβερνήσεων και το νομικό οπλοστάσιο το οποίο έχουν στη διάθεσή τους. Τα κρούσματα την αποθράσυνσής τους έρχονται το ένα πίσω από το άλλο:

1) Στο Πλατύ Ημαθίας οι εργάτες της ΔΕΛΤΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόφαση της επιχείρησης να κλείσει το εργοστάσιο και να μεταφέρει την παραγωγή στο εξωτερικό.
2) Η εργοδοσία της ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη, αν και από το 2017 έχει επιστρέψει στην κερδοφορία, επεκτείνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με συμβασιούχους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και εργολαβικούς εργαζόμενους.
3) Στην Κάτω Αχαΐα η ΦΡΙΓΚΟΓΚΛΑΣ (εταιρεία στενά συνδεδεμένη με την ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ) πετάει στο δρόμο 91 εργαζομένους, την ώρα που η ίδια επιχείρηση επεκτείνεται σε χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής.


Αυτή είναι η ανάπτυξή τους! Αμύθητα κέρδη και πλούτος για τους καπιταλιστές, φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια για τους εργαζόμενους. Τα παραμύθια τους δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν. Είτε «δίκαιη» είτε «βιώσιμη», η ανάπτυξή που επαγγέλλονται τα κόμματα υπερασπιστές των καπιταλιστών και του ευρωμονόδρομου είναι οδοστρωτήρας για τα εργατικά και τα λαϊκά δικαιώματα.  Οι πολιτικές ευθύνες όλων αυτών που χρόνια πιπιλίζουν τη γνωστή καραμέλα ότι «αν μεγαλώσει η πίτα θα μεγαλώσει και το κομμάτι που αναλογεί στους εργαζομένους» είναι βαρύτατες. Η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει: τόσο στην κρίση όσο και στην ανάπτυξη τα σπασμένα τα πληρώνει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργάτες που αγωνίζονται για να διασφαλίσουν την εργασία τους και τα δικαιώματά τους.

Το Δ.Σ.

LinkWithin