Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

09 Ιουνίου 2020

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Τετάρτη 10/6 στις 19.00 στην πλατεία Σολωμού – Κανένας εργαζόμενος στον επισιτισμό-τουρισμό χωρίς εισόδημα που να καλύπτει τις ανάγκες του

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 08/6/2020
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 35
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr







ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Τετάρτη 10/6 στις 19.00 στην πλατεία Σολωμού – Κανένας εργαζόμενος στον επισιτισμό-τουρισμό χωρίς εισόδημα που να καλύπτει τις ανάγκες του»

To ΔΣ της ΕΛΜΕΖ συμμετέχει στο συλλαλητήριο, που διοργανώνει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού μας στις 10 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σολωμού.
Η λεγόμενη «βαριά βιομηχανία» του νησιού και της χώρας βρίσκεται σε κρίση και φαίνεται και πάλι ποιοι θα την πληρώσουν: οι εργαζόμενοι του κλάδου και οι μικροί επιχειρηματίες. Αντιθέτως, η μεγαλοεργοδοσία θα επιδοτηθεί απλόχερα από την κυβέρνηση και την ΕΕ και θα έχει και λυμένα τα χέρια της ώστε να επιβάλει εργασιακές σχέσεις γαλέρας και μισθούς πείνας. Η κυβέρνηση στην ουσία επιτρέπει στους μεγαλοξενοδόχους να μειώσουν στο μισό τις ώρες εργασίας και να ξηλώσουν την κλαδική Συλλογική Σύμβαση που λήγει στο τέλος Αυγούστου.
Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό βιώνουν την αβεβαιότητα για το πότε και με τι όρους θα επιστρέψουν στις θέσεις τους. Σε αντίστοιχη θέση βρίσκονται και οι χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι, μπροστά στο άνοιγμα των μονάδων εποχικής λειτουργίας μετά τι-ς 15 Ιούνη.
Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι καλούνται να τα βγάλουν πέρα με τα ψίχουλα του επιδόματος «ειδικού σκοπού», βρίσκονται στο στόχαστρο απολύσεων και της επίθεσης στους μισθούς και τα δικαιώματά τους, με πρόσθετο όπλο τα κυβερνητικά μέτρα που απλώνουν κι άλλο τη βεντάλια της «ευελιξίας».
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι στη φάση της κρίσης, όπως και στη φάση της ανάπτυξης –και ο κλάδος του τουρισμού ειδικά στο νησί μας είχε συνεχόμενη ανάπτυξη τουλάχιστον τα 10 τελευταία χρόνια– τα σπασμένα τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η μεγάλη απάτη της «κοινής ευημερίας» που υπόσχονταν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η μεγαλοεργοδοσία
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι στη φάση των εκρηκτικών κερδών δεν περισσεύει τίποτα για τους εργαζομένους, ενώ στη φάση της κρίσης θα την πληρώσουν «πρώτοι και καλύτεροι»


ΑΡΚΕΤΑ

Δε θα ανεχτούμε οι μαθητές μας και οι γονείς τους, αυτοί που έχτισαν με τον ιδρώτα τους και την απλήρωτη εργασία τους το «τουριστικό θαύμα» να οδηγηθούν στην εξαθλίωση και τη φτώχεια.
Καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση που οργανώνει το σωματείο των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό. Τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο δε διαφέρουν από αυτά των εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα. Έχουμε εμπειρία από την προηγούμενη κρίση: το χτύπημα στον Ιδιωτικό Τομέα είναι προάγγελος του χτυπήματος στο Δημόσιο. Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε την ενότητα, τη συλλογικότητα αλλά κυρίως τη δύναμη που έχει το εργατικό κίνημα όταν ενώνεται με βάση τα συμφέροντα του.
Απαιτούμε:
·  Να καταργηθούν οι Π. Ν.Π. και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.
·  Εισόδημα για όλους τους εργαζομένους στον τουρισμό που να καλύπτει τις ανάγκες τους.
·  Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·  Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
·  Χρηματοδότηση κρατική του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ήδη όλοι εμείς πληρώσαμε πολλά όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν πρέπει να δεχτούμε να πληρώσουμε ξανά την κρίση τους. Να πληρώσουν η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ-ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 7:00 M.M. - ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

Το Δ.Σ.


LinkWithin