Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

02 Ιουλίου 2020

Για την εξέταση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου στα Μουσικά μαθήματα

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 01/7/2020
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 40
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr









ΘΕΜΑ: «Για την εξέταση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου στα Μουσικά μαθήματα»

Το Υπουργείο Παιδείας, με την απόφαση Φ. 251 / 79549/Α5/24-06-2020, ορίζει τα Εξεταστικά Κέντρα (ΕΚ) Μουσικών Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» για την εισαγωγή στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Βάσει της απόφασης αυτής, ως Εξεταστικό Κέντρο (ΕΚ) Μουσικού Μαθήματος «ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ», με το οποίο αξιολογείται το επίπεδο οργανοχρησίας των υποψηφίων, ορίζεται, για τους υποψήφιους που κατέθεσαν Αίτηση - Δήλωση σε Λύκεια των Διευθύνσεων ΔΕ Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, το ΕΚ του Μουσικού Σχολείου Πατρών. Με την ίδια απόφαση, ως ΕΚ Μουσικού Μαθήματος «ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ», με το οποίο αξιολογείται το επίπεδο θεωρητικών και ακουστικών μουσικών γνώσεων, για τους υποψήφιους που κατέθεσαν Αίτηση - Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου, ορίζεται το ΕΚ του 4ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου (μέχρι και πέρσι εξεταζόταν στην Αθήνα).
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί μια απίστευτη ταλαιπωρία για τους υποψήφιους της Ζακύνθου και άλλων περιοχών. Αντί οι μαθητές να εξετάζονται στον τόπο τους, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, υποβάλλονται σε έναν απίστευτο «μαραθώνιο» μετακινήσεων. Όχι μόνο δεν διασφαλίζεται καν πως θα δώσουν «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» στο ίδιο ΕΚ με το «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» αλλά και μετακινούνται από πόλη σε πόλη, δίνοντας εξετάσεις αλλού για το πρακτικό μέρος κι αλλού για το θεωρητικό μέρος.


Έτσι, ένας μαθητής από την Ζάκυνθο, που μετακινείται προς Πάτρα ή Αγρίνιο, αναγκαστικά και μόνο ακτοπλοϊκά και οδικά, πρέπει αρχικά να μεταβεί στο Αγρίνιο (Σάββατο, 11/7, απογευματινή εξέταση 17:30) και στη συνέχεια να επιστρέψει στη Ζάκυνθο (ή να διανυκτερεύσει κάπου αλλού) και να μεταβεί στην Πάτρα (Δευτέρα, 13/7, πρωινή εξέταση 8:30)!!! Η κυβέρνηση σχεδιάζει με τους χάρτες και τα αθροίσματα των υποψηφίων των διαφορετικών περιοχών ανά χείρας, χωρίς καν να παίρνει υπόψη την άθλια κατάσταση που υπάρχει με τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών εταιριών, τις οποίες αφειδώς χρηματοδοτεί. Επιπλέον, δεν δίνεται από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας η δυνατότητα στους μαθητές να εξεταστούν σε περιοχή όπου υπάρχουν εξεταστικά κέντρα και είναι εύκολη η μετάβαση και η διαμονή τους!
Ντροπή και αίσχος!!
Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου απαιτεί:
1.     Να σταματήσει η μετακίνηση των μαθητών για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις μακριά από τον τόπο φοίτησής τους.
2.     Να διασφαλιστεί πως θα δώσουν στην ίδια πόλη και στο ίδιο Εξεταστικό Κέντρο το πρακτικό και θεωρητικό μέρος των Μουσικών Μαθημάτων.
3.     Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις των μαθητών για εξέταση στην πόλη που διευκολύνονται.
Το Δ.Σ.


LinkWithin