Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

21 Οκτωβρίου 2021

Αλληλεγγύη στους απεργούς υγειονομικούς

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος 20/10/2021

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 137

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: «Αλληλεγγύη στους απεργούς υγειονομικούς»

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους απεργούς υγειονομικούς στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

 

Τα χωρίς ίχνος ντροπής, ψέματα της κυβέρνησης για τη δήθεν ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας έχουν σπάσει κάθε όριο. Τα νοσοκομεία, τα Κ.Υ και το ΕΚΑΒ έχουν ρημάξει κυριολεκτικά από τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Η αναμονή για τα απλά ιατρικά ραντεβού και για τα προγραμματισμένα χειρουργεία φτάνουν και ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος, σπρώχνοντας τους ασθενείς στους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας. Οι επικουρικοί γιατροί που και αυτοί στήριξαν το σύστημα υγείας δε μονιμοποιούνται, μολονότι είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία του.

 

Την ίδια ώρα που η υποστελέχωση του συστήματος Υγείας και οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία χτυπάνε κόκκινο, δίνονται δεκάδες δις για την ικανοποίηση των ΝΑΤΟϊκών αναγκών, για «πράσινες» και ψηφιακές μπίζνες, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ζεστό κρατικό χρήμα στους ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες και ιδιοκτήτες ιδιωτικών διαγνωστικών αλυσίδων.

 

Το «νέο ΕΣΥ» που φέρνει η κυβέρνηση σημαίνει:

Ø Διατήρηση των τραγικών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας, φτηνοί, εξουθενωμένοι, περιπλανώμενοι υγειονομικοί από τη μία μονάδα στην άλλη για να μπαλώνουν τρύπες.

Ø Νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων με "κριτήριο" τη χιλιομετρική απόσταση, την πληρότητα, κλπ.

Ø Νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις γιατί στο νέο ΕΣΥ «θα παίρνεις ότι πληρώνεις».

Ø Νέα δωράκια και νέα πελατεία στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα υγείας που λιποτάκτησε την περίοδο της πανδημίας. Νέα πεδία κερδοφορίας στην υγεία για τα τρωκτικά από την παραπέρα εκχώρηση υπηρεσιών των δημόσιωννοσοκομείων, τις εργολαβίες, τις ΣΔΙΤ.

 

«Νέο ΕΣΥ» σημαίνει δημόσιες μονάδες υγείας, αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις με ακόμα μεγαλύτερη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και με έσοδα από την οικονομική αφαίμαξη των ασθενών.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους απεργούς των Δημοσίων Νοσοκομείων και απαιτεί την υλοποίηση όλων των αιτημάτων τους.

 

Το Δ.Σ.



LinkWithin