Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

09 Μαΐου 2022

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ!

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος 9/5/2022

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 43

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: MME

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

 

 

 

 

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 8μ.μ. ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ!

 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση την Πέμπτη 12/5 στις 8 στη Νομαρχία ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, λίγες μόνο ημέρες πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο στις 16 Μάη.

Πρόκειται για την Συμφωνία σύναψης «εταιρικής αμυντικής σχέσης και συνεργασίας» μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, μια Συμφωνία που δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, και ο οποίος ήδη ζει απ πρώτο χέρι στην τσέπη του τι σημαίνει ελληνική εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ρωσίας, Κίνας.

Η Συμφωνία επεκτείνεται αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον μετατρέποντας τη χώρα μας σε ΑμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων, όπως ρητά έχει ανακοινωθεί! Η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην πράξη με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των ενόπλων δυνάμεών της, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη!

Με τη Συμφωνία αυτή η χώρα μας εμπλέκεται ακόμη ενεργότερα στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση τους με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων.

                  Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Όλοι στον αγώνα!

Να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά!

 Τώρα είναι ώρα για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας! Καλούμε τους συναδέλφους, τους μαθητές και τους γονείς τους σε μαζική εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού ενάντια στην επικίνδυνη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας:

·      Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

·      Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

·      Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

·      Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις!

Απαντάμε αποφασιστικά, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο τη μέρα της ψήφισης στη Βουλή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 8μ.μ. ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ!               Το Δ.Σ. 



LinkWithin