Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

02 Ιουνίου 2022

Όχι στη συγχώνευση/ κατάργηση του Πρωτοδικείου Ζακύνθου

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος 1/6/2022

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 51

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: MME

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 




«Όχι στη συγχώνευση/ κατάργηση του Πρωτοδικείου Ζακύνθου»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του στην απόπειρα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κατάργηση του Πρωτοδικείου Ζακύνθου, στο πλαίσιο του "Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας".

Το συγκεκριμένο πλαίσιο, όπως και η γνωστή αντιδραστική Έκθεση Πισσαρίδη, προωθούν αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, όπως τα κριτήρια και ο τρόπος εφαρμογής συγχωνεύσεων και καταργήσεων δικαστηρίων. Ο κίνδυνος και για κατάργηση-συγχώνευση του Πρωτοδικείου Ζακύνθου είναι προφανής.

Κατάργηση άμεση ή έμμεση του Πρωτοδικείου Ζακύνθου θα σημάνει μεγαλύτερες δυσκολίες για τον απλό πολίτη να έχει πρόσβαση στις δικαστικές υπηρεσίες, ενώ και η απονομή δικαιοσύνης θα γίνει ένα πολύ ακριβό «σπορ», άσχετο με την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Ως εκπαιδευτικοί και ως εργαζόμενοι δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον χαρακτήρα της δικαιοσύνης. Πολύ πρόσφατα άλλωστε ο κλάδος μας αντιμετώπισε την απαγόρευση απεργίας-αποχής με διαδικασίες εξπρές, ενώ σχεδόν το 95% των απεργιών κηρύσσονται παράνομες και καταχρηστικές με ζηλευτή ταχύτητα, την ώρα που για μια απλή δίκη, η απόφαση μπορεί να εκκρεμεί ακόμα και για χρόνια, λόγω της έλλειψης στελέχωσης των δικαστηρίων με διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων. Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι οι νόμοι που ψηφίζουν οι κυβερνήσεις στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι σε βάρος των εργαζομένων, καμία σχέση δεν έχουν με τα κηρύγματά περί ισονομίας και άλλα «ηχηρά παρόμοια» και στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων.


Παρόλα αυτά, η οποιαδήποτε υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Ζακύνθου και των υπηρεσιών του θα είναι ένα ακόμα αντιδραστικό βήμα σε βάρος του Ζακυνθινού λαού, και σε συνδυασμό με τις γενικότερες κατευθύνσεις του νέου δικαστικού χάρτη της χώρας, της «αξιολόγησης» των δικαστών, όπως και του νέου «Κώδικα Οργανισμού και Δικαστηρίων», που θέτει, ανάμεσα στα άλλα, ως κριτήριο διατήρησης, συγχώνευσης ή κατάργησης δικαστηρίου, την "επιχειρηματικότητα" της περιοχής, θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη για τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα την προσφυγή τους στα δικαστήρια

Απαιτούμε

Όχι στη συγχώνευση/ κατάργηση του Πρωτοδικείου Ζακύνθου

Καμία υποβάθμιση των υπηρεσιών του

Πλήρης στελέχωση όλων των υπηρεσιών του με μόνιμο προσωπικό

Το Δ.Σ.



LinkWithin