Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

03 Απριλίου 2023

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στη WOLT

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος 02/4/2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 33

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

 

 

 




ΘΕΜΑ: «Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στη WOLT» 

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα των διανομέων της WOLT που συλλογικά αποφάσισαν να προχωρήσουν  σε απεργία μέχρι τη Δευτέρα 03 Απρίλη και πραγματοποιούν μαζικές κινητοποιήσεις.

 

Τα συνεχόμενα θανατηφόρα και πολύ σοβαρά εργατικά ατυχήματα, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, η δουλειά από ήλιο σε ήλιο, από νύχτα σε νύχτα, οι συνεχόμενες μειώσεις στις αποδοχές  των διανομέων και η άγρια εκμετάλλευση Eλλήνων και μεταναστών από την εταιρεία και τους «διαχειριστές» της-εργολάβους, επιβεβαιώνουν ότι το λεγόμενο «συνεργατικό» μοντέλο, η δουλειά με το κομμάτι, δεν υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες των διανομέων, παρά μόνο τα κέρδη των εταιρειών στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

 

Για να κυριαρχήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς που τσακίζει το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα  και την ίδια τη ζωή των διανομέων, έχουν βάλει το χέρι τους, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με την ταφόπλακα να μπαίνει από το Νόμο Χατζηδάκη.

 

Όλοι οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά, ότι στη πραγματικότητα οι διανομείς είναι εργάτες με απόλυτα εξαρτημένη σχέση εργασίας και δεν είναι συνεργάτες με κανένα επιχειρηματικό όμιλο. Δουλεύουν σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες, αναγκασμένοι νε μένουν 12ωρα πάνω σε δύο ρόδες για να βγάλουν το «ψωμί» της οικογένειας. Πολλοί άλλωστε είναι μετανάστες που αντιμετωπίζουν την απειλή της απέλασης, την αδήλωτη εργασία, το ρατσισμό των αφεντικών.

 

Έχουν όμως αποδείξει, ότι με τον οργανωμένο, μαζικό, ενωτικό αγώνα, με την αλληλεγγύη όλων των υπόλοιπων εργαζομένων ως όπλο τους, μπορούν να κερδίσουν και να κατοχυρώσουν τα δίκαια αιτήματα τους, όπως έγινε και με το μεγαλειώδη αγώνα των διανομέων στην efood.  

 

Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων. Έλληνες και μετανάστες διανομείς, ενωμένοι και οργανωμένα θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος και θα νικήσουν.

 

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο κάλεσμα προς όλους τους διανομείς για οργάνωση και συντονισμό με το Συνδικάτο, για δυνάμωμα της προσπάθειας για την επιτυχία της πολυήμερης απεργίας, για να φτάσει παντού το μήνυμα ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους εργαζομένους του κλάδου και στηρίζει απόλυτα αυτό το δίκαιο αγώνα και τις καθορισμένες κινητοποιήσεις:

·         Σάββατο και Κυριακή 16:00 μμ συγκέντρωση στη διασταύρωση Αλεξάνδρας και Κηφισίας.

·         Δευτέρα 14:00μμ στα γραφεία της WOLT (Μιχαλακοπούλου 80).



LinkWithin