Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

12 Αυγούστου 2013

Έξω οι ναζί από τα σχολειά μας


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 12/08/2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:102

Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

:
6976256581
Κοιν: Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης
Site
:


e-mail
:

Θέμα: «Έξω οι ναζί από τα σχολειά μας»

Τα χέρια τους τρίβουν οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής ικανοποιημένοι με την απόφαση κυβέρνησης - ΕΕ να απολύσουν και τους σχολικούς φύλακες.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά
πως ούτε δεκάρα δεν δίνει για τους
ανέργους η Χ.Α.
Από διάφορα μέσα γνωστοποιούν την πρόθεσή τους να αναλάβουν αυτοί πλέον τη φύλαξη των σχολείων, καταδικάζοντας τους απολυμένους φύλακες στην ανεργία. Να πιάσουν πόστα επιδιώκουν οι νεοναζί ώστε να ελέγχουν ως μπράβοι του συστήματος, τη σχολική κοινότητα.

Ενδεικτικά σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα τους, οι φασίστες επιχαίρουν διότι η κυβέρνηση «με την απόφασή της να απολύσει τους σχολικούς φύλακες άνοιξε την πόρτα των σχολείων όλης της χώρας στο εθελοντικό κίνημα πολιτών του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή που εφ' εξής θα αναλάβουν την φύλαξη των κτιρίων και των μαθητών».

Προεξοφλώντας μάλιστα ότι «του χρόνου τέτοια εποχή δεκάδες δήμοι σε όλη την χώρα θα ελέγχονται από τον Λαϊκό Σύνδεσμο, ο οποίος θα οργανώσει «και με το νόμο», πλέον, υπηρεσίες security!».

Αγωνιστική εγρήγορση και λαϊκή επαγρύπνηση μπροστά στον εφιάλτη, οι ναζί να ελέγχουν τα παιδιά μας. Καμιά δημοτική αρχή, κανένας δήμος, κανένας σύλλογος, εκπαιδευτικός ή γονιός, να μη δεχτεί τους τραμπούκους να πατήσουν πόδι στα σχολειά μας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ομόφωνα εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλους τους απολυμένους σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα και ταυτόχρονα απαιτεί:


  • Την άμεση ανάκληση των απολύσεων καθηγητών, καθαριστριών και φυλάκων και την κατάργηση του πολυνομοσχεδίου. Αλληλεγγύη στους μαθητές που πετάχτηκαν στο δρόμο και λήψη όλων των μέτρων για να ολοκληρώσουν τις σπουδές που ξεκίνησαν.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Όχι στο «νέο» Τεχνολογικό και Γενικό Λύκειο, στο «νέο» σχολείο κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης - επιχειρηματικών ομίλων. Όχι στο σχολείο της μαθητείας και της τσάμπα εργασίας.
  • Καμία κατάργηση ειδικοτήτων – καμία κατάργηση ή συγχώνευση τομέων στα ΕΠΑΛ.
  • Διασφάλιση 20, το πολύ, μαθητών ανά τμήμα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και 15, το πολύ, μαθητών στις κατευθύνσεις της Γ' Λυκείου.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τη λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
  • Δωρεάν – ασφαλείς σχολικές μεταφορές. Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για όλους τους μαθητές. Μέτρα ενάντια στον υποσιτισμό των μαθητών. 
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση, μέσα από δημόσιες επαγγελματικές σχολές, μετά τα 18, βασισμένη σε στέρεη γνώση και μόρφωση που θα παρέχεται από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν δωδεκάχρονο σχολείο.

LinkWithin