Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

29 Ιουνίου 2013

Έξω από το Συνέδριο της ΟΛΜΕ η Πρόεδρος της ETUCE


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 27/06/2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:89

Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ: ΟΛΜΕ

Τηλέφωνο
:
6976256581
Κοιν: Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης
Site
:


e-mail
:

Θέμα: «Έξω από το Συνέδριο της ΟΛΜΕ η Πρόεδρος της ETUCE»
       
Από 30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Στο συνέδριο, είναι προσκαλεσμένη η Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Συνδικάτων, της περιβόητης ETUCE.

Η ETUCE είναι Συνδικάτο μόνο στο όνομα. Στηρίζει και προωθεί όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις της Ε.Ε. και των επιχειρηματικών ομίλων για την εκπαίδευση (νέο σχολείο, αξιολόγηση, νέος ρόλος στελεχών εκπαίδευσης-manager), χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. μέσα από διάφορα «προγράμματα» για την προώθηση αυτής της στρατηγικής.

Πρόκειται για καρκίνωμα στο σώμα του συνδικαλιστικού κινήματος, για μηχανισμό του συστήματος με σκοπό την εξαγορά και τη περεταίρω διάβρωση των εκπαιδευτικών σωματείων. 

Αρκεί να πούμε μόνο το εξής:

Η Πρόεδρος της ETUCE (που είναι προσκεκλημένη στο συνέδριο) πληρώνεται με 142 χιλιάδες αγγλικές λίρες το χρόνο, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων στη Βρετανία.


Τι σχέση έχουν αυτοί οι εργατοπατέρες με τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών των 700€; Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ETUCE εισπράττει από τις δικές μας συνδρομές και από την ΟΛΜΕ περίπου 60.000 € κάθε δύο χρόνια!
       
Την πρόσκληση της ETUCE στο συνέδριο της ΟΛΜΕ συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΑΣΚ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) και καταψηφίστηκε μόνο από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ θεωρεί υπόλογη την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ και καταδικαστέα την κίνηση αυτή. 

Είναι βαριές οι ευθύνες της απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα γιατί ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους!

Δεν μπορεί από τη μια να λες πως εναντιώνεσαι στην «Αξιολόγηση» και από την άλλη να προσκαλείς στο συνέδριό σου εκπρόσωπο «συνδικάτου» που αποδέχεται όλες τις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση και η Ε.Ε.

Η παρουσία της ETUCE στο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, αποτελεί για εμάς πρόκληση και δεν πρέπει να περάσει αναπάντητη!

Η εκπρόσωπος της Ε.Ε. δεν έχει θέση μέσα στα Συνδικάτα, είναι ανεπιθύμητη!

LinkWithin