Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

29 Ιουνίου 2013

Πρόταση προς την ΟΛΜΕ για μείωση της συνδρομής



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 25/06/2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:86

Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ: ΟΛΜΕ

Τηλέφωνο
:
6976256581
Κοιν: Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης
Site
:


e-mail
:

Θέμα: «Πρόταση προς την ΟΛΜΕ για μείωση της συνδρομής»

Το εισόδημα των εκπαιδευτικών έχει δεχτεί συντριπτικό πλήγμα. Την ίδια ώρα η ΟΛΜΕ, διαθέτει ένα εύρωστο οικονομικά ταμείο (733 χιλιάδες € στο τακτικό ταμείο και 1,215 εκ. € στο ταμείο αλληλοβοήθειας-έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής στις 20/3/2013).  

Όποιος επιδιώκει τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα συνδικάτα, δεν μπορεί να αγνοεί αυτό το ζήτημα, παρά το γεγονός ότι η συνδρομή προς την ΟΛΜΕ είναι σε χαμηλά επίπεδα (15€ το χρόνο), σε αντίθεση βέβαια με τη ΔΟΕ (27€ το χρόνο).

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ομόφωνα προτείνει τη μείωση της συνδρομής των ΕΛΜΕ προς την Ομοσπονδία, στα 10 € συνολικά για κάθε συνάδελφο. Σημειώνουμε ότι η οικονομική κατάσταση των περιφερειακών (ιδιαίτερα των νησιωτικών) ΕΛΜΕ βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. 


Οι ΕΛΜΕ αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα στοιχειώδη έξοδα λειτουργίας τους, αδυνατούν ακόμα και να αποστείλουν τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ στη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ!

Η μείωση της συνδρομής και ο περιορισμός των εξόδων αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι οι Ομοσπονδίες θέλουν να φέρουν κοντά στο συνδικαλιστικό κίνημα τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που σήμερα είναι ανοργάνωτοι, που δοκιμάζονται σκληρά από τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα.  

Αποτελεί πολιτική πράξη που υποδηλώνει ότι το συνδικάτο, η Ομοσπονδία είναι δίπλα στο συνάδελφο. Η αύξηση του αριθμού των μελών στη δύναμη των πρωτοβάθμιων σωματείων και των Ομοσπονδιών μπορεί να αντισταθμίσει τη μείωση των εσόδων από τη μείωση της συνδρομής.

Τέλος, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει απόφαση των συνεδρίων που να δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεση στην είσπραξη των συνδρομών μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ).

Η απόδοση της συνδρομής δηλώνει την απόφαση του εργαζόμενου να είναι συνδικαλισμένος και να παλέψει συλλογικά για τα δικαιώματά του. Δεν μπορεί να γίνεται υποχρεωτικά και μάλιστα μέσω της ΕΑΠ, δηλαδή μέσω του κράτους, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση. 

Είναι συνεισφορά από το υστέρημα, για το συλλογικό αγώνα. Αποτελεί πολιτική πράξη.

Μέσω της συνδρομής δίνεται η δυνατότητα στο σωματείο να έρθει σε επαφή με ένα-ένα τα μέλη του, να συζητήσει μαζί τους, να σχεδιάσει συλλογικά τη δράση και τη συμμετοχή των μελών του σε αυτήν. Για το λόγο αυτό, η συνδρομή πρέπει να εισπράττεται αποκλειστικά από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Καλούμε όλα τα Δ.Σ. και τις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ να υιοθετήσουν το παραπάνω σκεπτικό και να ζητήσουν τη μείωση της συνδρομής στο συνέδριο.

LinkWithin