Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

09 Ιουνίου 2013

Εικόνες από το επιτυχημένο αφιέρωμα της ΕΛΜΕΖ στον Καβάφη

Μεγάλη επιτυχία είχε η προχτεσινή Εκδήλωση - Αφιέρωμα της ΕΛΜΕ Ζακύνθου με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη και 80 χρόνια από τον θάνατό του.

Το αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου ήταν κατάμεστο από κόσμο και γενικά όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση έφυγαν αρκετά εντυπωσιασμένοι.

Τόσο οι εισηγήσεις (Μ. Καλλιντέρη - Ε. Λιαροπούλου - Β. Αποστολάτου) όσο και οι απαγγελίες (Π. Φουρνογεράκης) ήταν καταπληκτικές και φάνηκε αμέσως η σοβαρή δουλειά που έκαναν οι συναδέλφισσες, καθώς δεν είναι εύκολο να αποτιμήσει κανείς το έργο του μεγάλου αυτού ποιητή.

Στο τέλος την παράσταση έκλεψε η μελωδική φωνή της Βάνας Ζούγρα όπου τραγούδησε δύο ποιήματα του Καβάφη, μελωποιημένα από τον Διονύση Μπουκουβάλα (Πιάνο) και δικαίως καταχειροκροτήθηκαν

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση


1η εισηγήτρια η Μαρίνα Καλλιντέρη - Φιλόλογος
Αριστερά της ο Παύλος Φουρνογεράκης

Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση

Ο Παύλος Φουρνογεράκης (Φιλόλογος) απαγγέλει Κωνσταντίνο Καβάφη
Η 2η εισηγήτρια Εύφη Λιαροπούλου - ΦιλόλογοςΗ 3η εισηγήτρια Βίκη Αποστολάτου - Φιλόλογος

Η Βάνα Ζούγρα τραγουδά τη "Θάλασσα του πρωϊού" (Καβάφης)
σε μουσική του Διονύση Μπουκουβάλα (Πιάνο)
Η Βάνα Ζούγρα τραγουδά το "Όσο μπορείς" (Καβάφης)
σε μουσική του Διονύση Μπουκουβάλα (Πιάνο)

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους Θανάση Ανδρίτσο για την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού και Σπύρο Μαυρομάτη για τη συνδρομή του στην τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης.

Οι συντελεστές θα ήθελαν να αφιερώσουν την εκδήλωση στους μαθητές και ιδιαίτερα σε εκείνους που πέρασαν φέτος τη στενωπό των Πανελλαδικών.

LinkWithin