Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

19 Ιουνίου 2013

Ελάχιστες οι φετινές μεταθέσεις – Εξωθούν σε αναγκαστικές παραιτήσεις εκπαιδευτικούς

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 17/06/2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:80

Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 

Τηλέφωνο
:
6976256581


Site
:


e-mail
:

Θέμα: «Ελάχιστες οι φετινές μεταθέσεις – Εξωθούν
σε αναγκαστικές παραιτήσεις τους εκπαιδευτικούς
»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει ομόφωνα το Υπ. Παιδείας για τις ελάχιστες μεταθέσεις εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν όχι μόνο από και προς τα σχολεία του νησιού αλλά και πανελλαδικά. 

Το μέτρο αυτό εντάσσεται στη συνολική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ σε βάρος της εκπαίδευσης και συνδέεται άμεσα με το πάγωμα των προσλήψεων, τις απολύσεις δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις μονίμων σε όλη την επικράτεια. 

Συγκεκριμένα, με την ανακοίνωση των φετινών μεταθέσεων, που είναι ελάχιστες ακόμη και με μέτρο τις πετσοκομμένες περσινές, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι. Χωρίς καμιά προοπτική να «ξεκολλήσουν» και να βρεθούν στις εστίες τους. 

Στην κυριολεξία οικογένειες διαλύονται και οι συνάδελφοι εξωθούνται σε «οικιοθελή» αποχώρηση εξαιτίας των άθλιων όρων επιβίωσης, με μισθούς των 600 ευρώ.
 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ θεωρεί ότι είναι υπόθεση όλου του λαού να διεκδικήσει μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, που θα μορφώνουν τα παιδιά του με αξιοπρεπείς όρους και με μισθό ο οποίος θα καλύπτει τις ανάγκες τους. 

Η διάλυση των οικογενειών, η ουσιαστική κατάργηση των μεταθέσεων, η ελαστικοποίηση της εργασίας, η εξώθηση σε αναγκαστικές παραιτήσεις και οι απολύσεις που ετοιμάζονται, είναι άρρηκτα δεμένα με το χτύπημα του δικαιώματος της νέας γενιάς σε μια αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υψηλού επιπέδου. 

Τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών μπορούν να προστατευθούν, ώστε οι εκπαιδευτικοί να παίξουν το ρόλο τους ως παιδαγωγοί, μόνο στο πλαίσιο μιας άλλης πολιτικής, ενός άλλου σχολείου και ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα έχουν κριτήριο το λαϊκό συμφέρον και όχι τη μεγιστοποίηση των κερδών της πλουτοκρατίας.

 

LinkWithin