Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

04 Ιουνίου 2013

Ενημερωτικό για τους πλεονάζοντες και την παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ στις 31/5



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 3/06/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:73
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:

e-mail
:

Θέμα: «Ενημερωτικό για τους πλεονάζοντες και την παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ στις 31/5»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 30/5 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ με μοναδικό θέμα συζήτησης:
«Υπολογισμός κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-14», που ζητήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας με την εγκύκλιο Αρ.70607/Δ2/ 23-5-13.

Στη συνεδρίαση αυτή και με πλειοψηφία 3-2 (του προέδρου και των διορισμένων μελών του ΠΥΣΔΕ) κρίθηκαν πλεονάζοντες 58 συνάδελφοι.

Από περσινή κινητοποίηση της ΕΛΜΕΖ
και του Μουσικού Σχολείου στην Αθήνα
Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα έκρινε ότι η απόφαση αυτή στρέφεται ενάντια στον κλάδο, καθώς οι 58 αυτοί συνάδελφοι κρίθηκαν, κατ’ ουσία, υποψήφιοι για υποχρεωτική μετάθεση εντός Περιφέρειας και ενδεχομένως σε ολόκληρη την επικράτεια.

Για το λόγο αυτό η Γ.Σ. της ΕΛΜΕΖ ΟΜΟΦΩΝΑ καταδίκασε την απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ και κάλεσε σε συλλαλητήριο στην ΔΔΕ Ζακύνθου την Παρασκευή 31/5 στις 1 μμ το μεσημέρι.

Στο συλλαλητήριο που έγινε και συμμετείχαν περίπου 40-45 συνάδελφοι, αναγνώστηκε η απόφαση της ΓΣ της ΕΛΜΕΖ που καταδίκαζε την απόφαση του ΠΥΣΔΕ και ύστερα έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Προϊσταμένου της ΔΔΕ παρουσία δεκάδων συναδέλφων.

Εκεί, ο Προϊστάμενος κι ένα τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ που ήταν παρών υποστήριξαν μέχρι τέλους την επιλογή τους, λέγοντας πως η απόφαση τους διασφαλίζει τη δυνατότητα των συναδέλφων για μεταθέσεις και αποσπάσεις...



Ωστόσο δεν δεσμεύτηκαν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις ούτε και πώς θα πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις, τη στιγμή που σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα δηλώνονται πλεονάσματα και όχι κενά.

Εκ μέρους των συναδέλφων διατυπώθηκε η έντονη δυσπιστία και στην άποψη που υποστήριξε ο Προϊστάμενος ότι η κυβέρνηση δεν θα φτάσει στο σημείο να κάνει απολύσεις.

Ακολούθως  ο προϊστάμενος αναγνώρισε ότι υπάρχει κίνδυνος για Υποχρεωτικές Μεταθέσεις. Τέλος υποστήριξε πως οι φόβοι των συναδέλφων βασίζονται σε μια εκτίμηση και ο ίδιος εκτιμά πως τα πράγματα θα εξελιχθούν διαφορετικά.

Από τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕΖ εκφράστηκε η πεποίθηση ότι τα πλεονάσματα που έδωσε η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης να οδηγήσει συναδέλφους σε υποχρεωτικές μεταθέσεις πράγμα που θα υποχρεώσει πολλούς από αυτούς σε παραιτήσεις.

Παλιότερη απεργιακή κινητοποίηση
της ΕΛΜΕΖ στην Νομαρχία
Τονίστηκε επίσης στον Προϊστάμενο ότι με αυτή την απόφαση η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ αναλαμβάνει βαρύτατες ευθύνες ενώπιον του κλάδου και συντάσσεται κατ’ ουσία με την κυβέρνηση που έχει δεδηλωμένο στόχο να οδηγήσει συναδέλφους στην απόλυση ή στην αναγκαστική παραίτηση.

Η ίδια η πραγματικότητα δείχνει ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται εκ μέρους της κυβέρνησης με τη σύμφωνη γνώμη των ΠΥΣΔΕ όλης σχεδόν της Ελλάδας ΔΕΝ υπηρετούν το σύνολο του κλάδου, αντιθέτως ταυτίζονται με τις επιλογές της κυβέρνησης να οδηγήσει συναδέλφους στην ανεργία.

Τα μέλη που ΠΥΣΔΕ που συνηγορούν σε αυτή την επιλογή της κυβέρνησης, είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΑ.

Καλούμε τους συναδέλφους να εξαγάγουν τα ευρύτερα δυνατά πολιτικά και συνδικαλιστικά συμπεράσματά και να κρίνουν εάν και ποιους -εντός των εργαζομένων- έχει ως συμμάχους η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.-ΔΗΜΑΡ στην προσπάθειά της να υπηρετήσει τα αφεντικά της, (Έλληνες και ξένους καπιταλιστές, ΔΝΤ, Ε.Ε., Ε.Κ.Τ.) και να οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς στην ανεργία.

Απαιτούμε:
  • Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση ή απόλυση συναδέλφου. Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει. 
  • Καμιά σύμπτυξη ή συγχώνευση τμημάτων. 20 μαθητές ανά τάξη και 15 στις κατευθύνσεις. 
  • Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
  • Άμεση άρση της επιστράτευσης. Το δικαίωμα στην απεργία είναι αναφαίρετο.


 

LinkWithin