Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

25 Απριλίου 2024

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ στις 10:00 π.μ.

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος, 25/4/2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 51

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

ΘΕΜΑ:  «ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΕΤΑΡΤΗ  1Η ΜΑΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ στις 10:00 π.μ.»

 

Η 1Η ΜΑΗ  δεν είναι αργία. ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ, δεν μετατίθεται.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ, τιμώντας τους νεκρούς της Πρωτομαγιάς στο Σικάγο και τους ηρωικούς αγώνες των εργαζομένων συμμετέχει στην απεργία της 1ης Μάη και καλεί τους συναδέλφους να τιμήσουν την ημέρα μαζί με τα σωματεία του Ιδιωτικού Τομέα και το Εργατικό Κέντρο στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 πμ στην πλ. Αγίου Μάρκου.

Η 1η Μάη ημέρα μνήμης και διεκδίκησης θυμίζει σε όλους μας ότι ενωμένοι οι εργαζόμενοι με ξεκάθαρο και ασυμβίβαστο προσανατολισμό ενάντια στους εκμεταλλευτές τους μπορούν να κερδίσουν δικαιώματα, να ανατρέψουν τους δυσμενείς σε βάρος τους συσχετισμούς, να παλέψουν για απελευθέρωση από την εκμετάλλευση, τους πολέμους και την προσφυγιά.

 

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό σε βάρος του οποίου διαπράττει τη μεγαλύτερη γενοκτονία του 21ου αιώνα το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ: 36.000 νεκροί, εκ των οποίων 14.000 παιδιά, 75.000 τραυματίες, χιλιάδες αγνοούμενοι κάτω από τα χαλάσματα. Το 5% του λαού της Παλαιστίνης έχει πέσει με τον  ένα ή τον άλλο τρόπο θύμα της εθνοκάθαρσης που διεξάγεται εδώ και 6 μήνες.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και στον Ουκρανικό λαό που έχει πέσει θύμα εδώ και πάνω από δύο χρόνια της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης των δύο ιμπεριαλιστικών συμμαχιών στο έδαφος της Ουκρανίας: των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μία, της Ρωσίας και των συμμάχων της από την άλλη.

 

Και στις δύο αυτές χώρες αλλά και σε όλες τις άλλες που μαίνονται οι ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις, οι εργαζόμενοι θυσιάζονται –κυριολεκτικά– στο βωμό των κερδών των μονοπωλίων.

 

Οι μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις του προηγούμενου διαστήματος στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει εναντίον τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι κυβερνήσεις τους όλων των αποχρώσεων.

 

Οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να αποφέρουν καρπούς και κατακτήσεις και στο σήμερα, να μπορούν οι εργαζόμενοι να ζουν όπως τους αξίζει στον 21ο αιώνα. Στον κλάδο των εκπαιδευτικών ειδικότερα, οι εξαθλιωτικοί μισθοί σε συνδυασμό με την ακρίβεια και τα απλησίαστα ενοίκια, το αίσχος των αναπληρωτών που επί της ουσίας αναπληρώνουν τον εαυτό τους και κάθε χρόνο βρίσκονται με μια βαλίτσα στο χέρι να αναρωτιούνται κάθε Ιούνιο αν, πού και πότε θα ξαναδουλέψουν, η έλλειψη ουσιαστικής φροντίδας για τις μητέρες αναπληρώτριες, η μη εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μονίμων, είναι μόνο μερικά παραδείγματα της άσχημης κατάστασης που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Αλλά και για τους υπόλοιπους εργαζομένους, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη: απλήρωτα 13ωρα, ανασφάλιστοι, δίχως μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, βρίσκονται και αυτοί  αντιμέτωποι με την ολοένα εντεινόμενη εκμετάλλευση κράτους και εργοδοσίας, την τρομοκρατία και την καταστολή τους. Οι εργαζόμενοι τείνουμε να γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι τον  21ο  αιώνα !

 

Η  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλα τα συνδικάτα της χώρας μας, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης της Ν.Δ. να καταργήσει την απεργία της Πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να τη μετατρέψει σε εορταστική αργία!

 

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους, οι εκπαιδευτικοί παλεύουμε για να μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, για αυξήσεις στους μισθούς που να ξεπερνούν τον πληθωρισμό και να αναπληρώνουν τις απώλειες, για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, για μόρφωση που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών, ώστε οι νέοι άνθρωποι να κατανοούν και να ερμηνεύουν την εξέλιξη της Φύσης και της Κοινωνίας. Απλώνουμε χέρι αλληλεγγύης σε όλους τους εργαζομένους όλων των κλάδων, στηρίζουμε τα αιτήματά τους, είμαστε στην ίδια πλευρά, ανήκουμε στην ίδια κοινωνική τάξη.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί τους συναδέλφους στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων του Ιδιωτικού Τομέα και του Εργατικού Κέντρου την Τετάρτη 1η Μάη στις 10 πμ στην πλ. Αγίου Μάρκου και στη συναυλία που θα ακολουθήσει με τους Γιάννη Πολυστάρη και Ζωή Σελίμη.

 

Το Δ.Σ.



LinkWithin