Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

09 Ιουλίου 2013

Συμμετοχή της ΕΛΜΕΖ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11/7


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 09/07/2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:92

Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ: ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, ΜΜΕ

Τηλέφωνο
:
6976256581
Κοιν: Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης
Site
:


e-mail
:



Θέμα: «Ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις»

                         
Συμμετοχή της ΕΛΜΕΖ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11 Ιουλίου 8.00 μ.μ. στο ΕΚΖ 

Συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και ΕΕ φέρνουν στη Βουλή ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο σφαγής των Δημοσίων Υπαλλήλων. Προωθούν 12.500 διαθεσιμότητες και 4.000 απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους, ανάμεσά τους εργαζόμενοι στους Δήμους, σχολικοί φύλακες, που είναι απαραίτητοι για την λειτουργία των σχολείων, δημοτικοί αστυνομικοί, καθώς και χιλιάδες εκπαιδευτικοί, σε πρώτη φάση της Τεχνικής Εκπαίδευσης που καταδικάζονται σε «ξαφνικό θάνατο». Η καπιταλιστική βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο! 

Με τις καταργήσεις τμημάτων και σχολείων κατασκευάζουν χιλιάδες πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς. Ξεσπιτώνουν χιλιάδες οικογένειες, αδιαφορώντας για την επιβίωσή τους. 

Τα μέτρα αυτά δεν τσακίζουν μόνο το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Έχουν βαριές επιπτώσεις στο λαό, στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, στη καθαριότητα και στη φύλαξη των σχολείων, στη γενικότερη λειτουργία τους. 

Πέρυσι χάθηκαν χιλιάδες διδακτικές ώρες. Φέτος, με τις διαθεσιμότητες και τις συνταξιοδοτήσεις, τα κενά θα πολλαπλασιαστούν, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο και στη νησιωτική Ελλάδα.


Οι απολύσεις των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών Αστυνομικών στοχεύουν και κάπου αλλού: Στην ανάθεση αυτών των υπηρεσιών σε εταιρείες φύλαξης (security), δηλαδή στην παράδοσή τους σε επιχειρηματικά συμφέροντα! Για τον ίδιο λόγο, προωθούν το κλείσιμο παιδικών σταθμών, νοσοκομείων, δομών πρόνοιας. 

Ταυτόχρονα, η κατάργηση 2.500 οργανικών θέσεων της Τεχνικής Εκπαίδευσης των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ – επισφραγίζει την είσοδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. 

Αυτό είναι το «νέο σχολείο» της αγοράς και της ακριβοπληρωμένης ημιμάθειας που ετοιμάζουν! Κανένας υπάλληλος ή εργάτης, κανένας εκπαιδευτικός, καμία λαϊκή οικογένεια, δεν πρέπει να επιτρέψει αυτό το έγκλημα σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών της. Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να διεκδικήσουν ολόπλευρη μόρφωση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Ενιαία πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. 

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών και τα σωματεία να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα, να συντονίσουν την πάλη τους με τις Λαϊκές Επιτροπές και τα συνδικάτα Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. 

Να οργανώσουμε χωρίς καμιά καθυστέρηση, παραστάσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σε κάθε Δήμο, σε κάθε Υπουργείο. Να ενημερώσουμε τους γονείς και τους μαθητές για το χαρακτήρα και τον στόχο των νέων μέτρων.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ ομόφωνα καλεί τους συναδέλφους να δώσουν βροντερό «παρών» στο συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 8.00 μ.μ. στο ΕΚΖ με αιτήματα πάλης:



Καμία απόλυση - Καμία διαθεσιμότητα - Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους – Καμία κατάργηση ειδικότητας στην Τεχνική Εκπαίδευση

  Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία - Καμιά τάξη πάνω από 20 παιδιά.

   Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, ασφάλιση για όλους.

  Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες - Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία.

LinkWithin