Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

13 Ιουλίου 2013

Υπ.Παιδείας: Φτιάχνει λίστες των υπό απόλυση εκπαιδευτικών!

Εφαρμόζουν το νομοσχέδιο πριν καν ψηφιστεί!
Το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει τις λίστες των εκπαιδευτικών που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από τις υπό κατάργηση ειδικότητες... πριν ακόμα ψηφιστεί ο νόμος!

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου απέστειλε χτες κατεπείγον έγγραφο στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, ζητώντας τους να συμπληρώσουν στοιχεία σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο έστειλε πίνακες με τα ονόματα όλων των καθηγητών των ειδικοτήτων που καταργούνται και ζητά από τις Διευθύνσεις να συμπληρώσουν δίπλα σε κάθε όνομα αν εμπίπτει στις κατηγορίες που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο ότι εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα ή όχι.

Μάλιστα, δίνει προθεσμία να αποσταλούν στο υπουργείο οι συμπληρωμένες λίστες καρατόμησης των εκπαιδευτικών έως τη Δευτέρα 15 Ιούλη, στις 6 το απόγευμα!

Θυμίζουμε ότι εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα οι εκπαιδευτικοί που:

  • είναι ανάπηροι σε ποσοστό 67% και πάνω
  • έχουν σύζυγο ή τέκνο με αντίστοιχο ποσοστό αναπηρίας
  • οι πολύτεκνοι
  • είναι γονείς σε μονογονεϊκή οικογένεια
  • έχουν σύζυγο που τίθεται επίσης σε διαθεσιμότητα
  • έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα.
Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου:  
«Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, με ευθύνη τους, έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν, με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, όλους τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία, που ανήκουν στη Διεύθυνσή τους, σχετικά με τα ανωτέρω.

Η εν λόγω ενημέρωση θα γίνει επιπλέον και με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της οικείας Διεύθυνσης, ώστε οι εκπαιδευτικοί, που εμπίπτουν σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις, να υποβάλουν άμεσα υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής, στην οποία θα αναφέρεται σε ποια περίπτωση από τις ανωτέρω εμπίπτουν.


Η πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση, με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να κατατεθεί στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που ανήκουν οι εκπαιδευτικοί, μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 και ώρα 14.00».


Συνημμένα:

LinkWithin