Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

14 Ιανουαρίου 2014

Ματαίωση 3ωρης στάσης εργασίας

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 14/01/2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.:04

Πληροφορίες
:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Ματαίωση 3ωρης στάσης εργασίας»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ομόφωνα αποφασίζει τη ματαίωση της εξαγγελθείσας για τις 15-01-2014 3ωρης στάσης εργασίας συμπαράστασης στο Σύλλογο Δασκάλων (Α.Π. 03/13-01-2014) ενάντια στα σεμινάρια αυτοαξιολόγησης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θα πραγματοποιούνταν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου.

Τα σεμινάρια αυτοαξιολόγησης εν τέλει ματαιώθηκαν από το Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μπροστά στην οργανωμένη και συντονισμένη αντίδραση του Τοπικού Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, της ΕΛΜΕΖ και άλλων σωματείων του νησιού.

Αποδεικνύεται ότι η οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων μπορεί να αποτρέψει τους σχεδιασμούς του Υπουργείου για την αξιολόγηση, ακόμα και να τους ανατρέψει.

Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, καθώς ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την καθιέρωση της αξιολόγησης παραμένει σε ισχύ. Ο ίδιος ο σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης αναφέρει στο έγγραφό του προς Διευθύντριες/ντές των πολυθεσίων και Προϊστάμενες/νους των ολιγοθεσίων όλων των Δημοτικών Σχολείων Ζακύνθου ότι (ο ίδιος) είναι «στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιστημονική ή παιδαγωγική στήριξη χρειάζεστε για την εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου.»


Είναι ξεκάθαρο ότι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να αποτρέψουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που δεν έχουν στόχο να γίνει ο εκπαιδευτικός και το δημόσιο σχολείο καλύτερο για να υπηρετήσει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών αλλά που αντιθέτως επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα σχολείο το οποίο, μέσω και της αξιολόγησης, θα υποβαθμίσει παραπέρα τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά, θα έχει σαν αποτέλεσμα το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών-μισθολογικών δικαιωμάτων αλλά και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών. Δεν θέλουμε σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων, το δικαίωμα στη μόρφωση  πρέπει να είναι ενιαίο για όλα τα παιδιά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ



LinkWithin