Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

06 Μαΐου 2014

Καταδίκη της δικαστικής απόφασης ενάντια στους χαλυβουργούς

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 05/5/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 28
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:


ΘΕΜΑ: «Καταδίκη της δικαστικής απόφασης ενάντια στους χαλυβουργούς»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου κατά πλειοψηφία καταγγέλλει την απόφαση της ταξικής δικαιοσύνης, να καταδικάσει τους απεργούς χαλυβουργούς της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" που έδωσαν για μήνες μαθήματα αγώνα και ανυπακοής, έδωσαν κουράγιο στους αγώνες των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι μεγαλοβιομήχανοι, τα αφεντικά, η κυβέρνηση και η ΕΕ, με 21-23 μήνες φυλάκιση.

Η εισαγγελέας Γνεσούλη και η πρόεδρος Πολυζωγοπούλου με την απόφασή τους έδειξαν ότι αποστρέφονται τις λαϊκές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Είναι άλλωστε ξεκάθαρο ότι κυβέρνηση και μονοπώλια σχεδιάζουν χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας για παρέμβαση στη λειτουργία και ζωή των σωματείων.

Η ταξική δικαιοσύνη, πιστή στο ρόλο του υπηρέτη του αστικού κράτους καταδίκασε μεταξύ των κατηγορουμένων ακόμη και εργάτη που βρίσκεται βαριά άρρωστος στο νοσοκομείο! Οι χαλυβουργοί σήκωσαν κεφάλι στο βιομήχανο Μάνεση, δε φοβήθηκαν από την απροκάλυπτη παρέμβαση των κυβερνήσεων υπέρ του εργοδότη τους δεν τρόμαξαν από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και την εισβολή των ΜΑΤ στο εργοστάσιο.

Από την πρώτη μέρα που ο βιομήχανος Μάνεσης ξεκίνησε τις απολύσεις των εργατών που δεν θέλησαν να δουλέψουν για 500 ευρώ, εκφράστηκε ένας χείμαρρος αλληλεγγύης προς τους χαλυβουργούς και τις οικογένειές τους, ένας χείμαρρος που ξεπέρασε τις πύλες του εργοστασίου, έγινε υπόθεση όλων των εργαζομένων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από την πρώτη στιγμή αυτός ο αγώνας στηρίχθηκε με ψηφίσματα και αποφάσεις Συνδικάτων, Σωματείων, Ομοσπονδιών, Συλλόγων Γυναικών, Λαϊκών Επιτροπών, Επιτροπών Ανέργων, Μαθητικών και Σπουδαστικών Συμβουλίων.


Ο μεγαλειώδης αγώνας των χαλυβουργών δε λερώνεται, δε μπορεί να υπερνικηθεί από καμιά δικαστική απόφαση. Αυτή είναι η νίκη των χαλυβουργών. Ανάγκασαν θεούς και δαίμονες να τους αντιμετωπίσουν σε στημένο γι’ αυτούς παιχνίδι. Και δεν λύγισαν. Και δεν θα λυγίσουν!

Το Δ.Σ.



LinkWithin