Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

23 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟ ΚΑΙ ΑΜΠΑΖΗ: Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 19/10/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 48
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ,
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟ ΚΑΙ ΑΜΠΑΖΗ: Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ εκφράζει κατά πλειοψηφία τη συμπαράστασή του στους Μάρκο Σκούφαλο, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χίου, δημοτικό σύμβουλο και μέλος του ΔΣ των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και Γιώργη Αμπαζή, πρόεδρο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δ. Χίου, πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

Οι συνάδελφοι διώκονται από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας «Chiospress» και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ. Έτσι ποινικοποιείται η πολιτική ζωή και οι λαϊκοί αγωνιστές διασύρονται ως κοινοί εγκληματίες. Ύστερα από σειρά καταγγελιών, μηνύσεων ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης φθάνει στο σημείο να απαιτεί με αγωγή 70.000 ευρώ από τον καθένα από τους δυο συνδικαλιστές, συμπεριλαμβανομένου και του αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Πολίτης» κ. Κατσαράκη τον οποίο εγκαλεί για τους ίδιους λόγους.


Οι δυο συνδικαλιστές δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ). Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους ως όφειλαν, καλώντας το χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στη δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ. Παράλληλα διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Οι απόπειρες τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κάθε ανθρώπου ή φορέα, που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ' οπουδήποτε και αν προέρχονται, πρέπει να πέσουν στο κενό. Να συναντήσουν την καθολική αντίσταση όλων των συνδικαλιστικών φορέων, των απλών λαϊκών ανθρώπων. Να μπει φραγμός στα γενικότερα σχέδια που προωθούνται για την ποινικοποίηση των αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία, την παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Το Δ.Σ.


LinkWithin