Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

26 Ιανουαρίου 2015

Συμμετοχή στο συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων & Συλλόγων Ζακύνθου

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 16/01/2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.:06

Πληροφορίες
:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή στο συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων & Συλλόγων Ζακύνθου»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ εκτιμά ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές της Ε.Ε. και της παρελθούσας κυβέρνησης υλοποιώντας τις εντολές της Τρόικας, οδηγούν στην πλήρη διάλυση όχι μόνο των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και στην εξαθλίωση του λαού μας, στην εκποίηση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της λαϊκής ιδιοκτησίας, με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και στην κατάλυση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας.

Η επιδείνωση όλου του φάσματος των εργασιακών σχέσεων, το ασφαλιστικό, η εργασιακή εξαθλίωση, η κατάργηση ολόκληρων ειδικοτήτων εκπαιδευτικών και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις και μεταθέσεις τους που οδηγούν σε απόλυση, η βιομηχανία κατασκευής επίορκων, οι επιστρατεύσεις, οι μηδενικοί διορισμοί στην υγεία και την εκπαίδευση, στόχο έχουν να καταστήσουν τους εργαζόμενους ένα φτηνό, εκμεταλλεύσιμο και ιδεολογικά υποταγμένο εργατικό δυναμικό.

Οι εξελίξεις σε βάρος του λαού και των εργαζομένων, φαίνεται ότι θα έχουν απρόβλεπτο χαρακτήρα, που μπορεί να οδηγήσουν στην υπογραφή και νέου μνημονίου το 2015, με αποτέλεσμα νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, νέο κύκλο ύφεσης στην οικονομία, κλείσιμο και άλλων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και έκρηξη της ανεργίας.

Σήμερα πλέον γίνεται φανερό σε όλους τους εργαζόμενους, ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Σ΄ αυτή την «πολεμική σύρραξη» πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τον «εχθρό», να μπορούμε κάνουμε σωστή «ανάγνωση» των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που μας θεωρούν εύκολο στόχο.


Να αντισταθούμε στην παθητικότητα. Να περάσουμε από το ατομικό στο συλλογικό και από το «εγώ» στο «εμείς». Να σταθούμε δίπλα ο ένας στον άλλον, διεκδικώντας και απαιτώντας αυτό που μας ανήκει με την επίγνωση ότι τίποτα δε χαρίζεται. Να γίνουμε συνοδοιπόροι στον ανηφορικό δρόμο του αγώνα που οδηγεί στην επανάκτηση της αξιοπρέπειας και των οραμάτων μας.

Κανένας μόνος του και κανένας κλάδος μεμονωμένα δεν μπορεί να αντιπαλέψει τις πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας. 
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου αποφάσισε να συμμετέχει στο Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων & Συλλόγων Ζακύνθου όπου συμμετέχουν ο σύλλογος των Δασκάλων & Νηπιαγωγών, Νοσοκομειακοί, Έμποροι κ.α.
Το Δ.Σ.


LinkWithin