Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

07 Φεβρουαρίου 2015

Καταγγελία της επέμβασης της κυβέρνησης της Τουρκίας κατ’ εντολή των βιομηχάνων ενάντια στην απεργία των μεταλλεργατών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 06/02/2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.:07

Πληροφορίες
:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Καταγγελία της επέμβασης της κυβέρνησης της Τουρκίας κατ’ εντολή των βιομηχάνων ενάντια στην απεργία των μεταλλεργατών»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την Κυβέρνηση της Τουρκίας, η οποία κάνοντας πράξη τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, απαγόρευσε την δίκαιη απεργία των χιλιάδων μεταλλεργατών της Τουρκίας που αγωνίζονται για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις.
Την ώρα που χιλιάδες μεταλλεργάτες είχαν κατέβει σε απεργία σε 19 εργοστάσια από τις 29 Γενάρη και προετοίμαζαν την κλιμάκωση της με την επέκταση της σε ακόμη 18 εργοστάσια τις επόμενες ημέρες, η Τουρκική Κυβέρνηση υπηρετώντας προκλητικά τα συμφέροντα των βιομηχάνων προχώρησε σε απαγόρευση της απεργίας αξιοποιώντας νόμο που ακολούθησε τη χούντα του 1980, μέσω του οποίου η κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει για 2 μήνες μια απεργία όταν συντρέχουν λόγοι «εθνικής ασφάλειας»!
Κάτω από την ίδια λογική, οι Ελληνικές κυβερνήσεις πολλές φορές προσπάθησαν να μπλοκάρουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Κοινή συνισταμένη ήταν πάντοτε η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστών, τα οποία βαφτίζονται «εθνικά συμφέροντα». Σε αυτή την κατεύθυνση και οι μεταλλεργάτες στην Ελλάδα, οι χαλυβουργοί, οι ναυτεργάτες, οι δάσκαλοι, ακόμα και οι υπάλληλοι στα σούπερ μάρκετ σέρνονται καθημερινά στα δικαστήρια διότι αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.


Για τους εργαζόμενους «εθνικό συμφέρον» είναι η δυνατότητα να ταΐσουν τις οικογένειες τους, να ζουν αξιοπρεπώς, να πηγαίνουν το πρωί για δουλειά και γυρνούν ζωντανοί το βράδυ στα σπίτια τους. Η ζωή έχει δείξει ότι είναι άλλα είναι τα εθνικά συμφέροντα των βιομηχάνων και των κυβερνήσεων τους και άλλα των εργατών και των λαών κάθε χώρας.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου συντασσόμενο με το ταξικό εργατικό κίνημα καταγγέλλει τον αυταρχισμό της Τουρκικής Κυβέρνησης. Απάντηση στην επίθεση βιομηχάνων-κυβέρνησης θα είναι η διεθνής εργατική αλληλεγγύη, το δυνάμωμα του αγώνα στην Τουρκία και σε κάθε χώρα για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Απαιτούμε:
·         Να παρθεί πίσω η Κυβερνητική Απόφαση για απαγόρευση της Απεργίας
·         Να υλοποιηθούν τα αιτήματα των μεταλλεργατών για Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις
Το Δ.Σ.


LinkWithin