Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

30 Μαρτίου 2016

Συμμετοχή της ΕΛΜΕΖ στο συλλαλητήριο του ΕΚΖ εν όψει του Ασφαλιστικού

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 30/3/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 26
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή της ΕΛΜΕΖ στο συλλαλητήριο του ΕΚΖ εν όψει του Ασφαλιστικού»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου καλεί τους συναδέλφους σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 31-3 και ώρα 19.00 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, προκειμένου να προετοιμάσουμε την επιτυχία της Γενικής 48ωρης Απεργίας, μόλις το νομοσχέδιο-λαιμητόμος για την κοινωνική ασφάλιση έρθει στη Βουλή.

Το επόμενο διάστημα νέα μέτρα θα προστεθούν στα όσα ήδη έχει πάρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Έρχεται νέο ασφαλιστικό, φόροι, τσάκισμα μισθών, την ίδια ώρα που δίνονται νέα προνόμια στους τραπεζίτες. Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχομεσαίους αγρότες οφείλουμε να ορθώσουμε τείχος ενάντια στις συμφωνίες της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ την ΕΚΤ για την αφαίρεση όσων δικαιωμάτων απέμειναν!



Με αφορμή τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, το εργατικό-λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή και οποιοδήποτε άλλο μέτρο περιορισμού της λαϊκής πάλης. Γνωρίζουμε καλά ότι τέτοιες ενέργειες χρησιμοποιούνταν πάντοτε ως άλλοθι ώστε να φιμώνονται οι λαοί και να μην αντιδρούν στις επερχόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έρχεται τις επόμενες μέρες και θα είναι σε ακόμη χειρότερη κατεύθυνση από το αρχικό σχέδιο. Πρέπει να γίνει σαφές ότι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχομεσαίοι αγρότες, γενικότερα κανένα λαϊκό στρώμα δε θα εξαιρεθεί από την αντιασφαλιστική λαίλαπα. Το νομοσχέδιο έρχεται να τσακίσει όσους έχουν ήδη πάρει σύνταξη, όσους θα βγουν τα επόμενα χρόνια, τους νέους εργαζόμενους. Τους εργαζόμενους που η εργοδοσία εκβιάζει με τη μαύρη - ανασφάλιστη εργασία ή την ανεργία, τους εκατοντάδες εργαζόεμνους μετανάστες.

Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας! Αφορά κατακτήσεις που κέρδισε η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ύστερα από σκληρούς, ταξικούς, ανυποχώρητους αγώνες. Παροχές που επεκτείνονται από τη γέννηση του παιδιού έως τα βαθιά γεράματα, την αξιοπρέπεια έως το τέλος της ζωής του εργαζόμενο Το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η νέα σφαγή στις συντάξεις είναι ένας ακόμα δρόμος για να εξασφαλίσουν και να πολλαπλασιάσουν την κερδοφορία τους. Μαζί με το ασφαλιστικό και νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για όποιον έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα και καλύτερο μισθό από τον κατώτερο.

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας! Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή! Τα μέτρα που φέρνουν πρέπει να συναντήσουν τοίχο από τους εργαζόμενους, να απαντήσουν στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού με παλιά και νέα διλήμματα για την ΕΕ, με εκβιασμούς για την πολιτική αστάθεια, σε συνθήκες που κορυφώνεται η εργοδοτική τρομοκρατία σε κάθε κλάδο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Ο νόμος-λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή! Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του EKZ την Πέμπτη 31 Μάρτη στις 7:00 το απόγευμα στο Εργατ/κό Κέντρο.

Το Δ.Σ.

LinkWithin