Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

16 Νοεμβρίου 2016

Όλοι στο συλλαλητήριο 17/11 στις 19.00 για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 15/11/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 71
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Όλοι στο συλλαλητήριο 17/11 στις 19.00 για την επέτειο του Πολυτεχνείου»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Νοέμβρη του 1973 λαός και νεολαία εξεγέρθηκαν ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία. Σε μια μακρά αλυσίδα αντιστασιακών πράξεων στη διάρκεια της εφτάχρονης χούντας, η εξέγερση του Νοέμβρη αποτελεί την κορωνίδα.

Οι χιλιάδες των αγωνιστών που βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, δολοφονήθηκαν άφησαν την πιο σημαντική παρακαταθήκη: ότι μπροστά σε ένα λαό που αγωνίζεται κανένας εχθρός δε μπορεί να σταθεί όρθιος.

Η μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία μπορεί να βελτίωσε τους όρους διεξαγωγής των λαϊκών αγώνων, ωστόσο δεν έλυσε τα προβλήματα που ταλάνιζαν και ταλανίζουν τη λαϊκή οικογένεια: φτώχεια, ανεργία και ειδικά τα τελευταία χρόνια μετανάστευση στο εξωτερικό.

Όσες παραχωρήσεις μπόρεσε να αποσπάσει το κίνημα των εργαζομένων αποδείχθηκαν προσωρινές μπροστά στη λαίλαπα της καπιταλιστικής κρίσης που σάρωσε τις όποιες κατακτήσεις. Από την άλλη μεριά, παλιοί και νέοι διαχειριστές του οικονομικού συστήματος, παρά τις όποιες υποσχέσεις και προεκλογικές εξαγγελίες, ακολούθησαν πιστά το δρόμο της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών που είναι ο ίδιος δρόμος της συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα.

Ο Νοέμβρης του ’73 δίνει ακόμα και ένα μήνυμα καταδίκης του φασισμού, ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στη Χρυσή Αυγή, τους υμνητές δηλαδή της στρατιωτικοφασιστικής χούντας, που αρνούνται την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.


Η διαδήλωση για το Πολυτεχνείο, πέρα από καθήκον μνήμης και χρέος τιμής στους αγωνιστές ενάντια στη Χούντα έχει και επίκαιρο χαρακτήρα ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ που αποτελούν παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, εμπλοκής του ελληνικού λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η επίσκεψη Ομπάμα παραμονές της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου πρέπει να σημάνει συναγερμό και ο λαός με τη δράση του να κηρύξει ανεπιθύμητο τον πρόεδρο των ΗΠΑ που με την πολιτική τους μακελεύουν τους λαούς. Η επίσκεψη αυτή έχει στόχο να προωθηθούν οι αμερικανικοί σχεδιασμοί στην περιοχή μέσα στο κουβάρι των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών χωρών. Η προπαγάνδα της κυβέρνησης που καλλιεργεί προσδοκίες για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου δεν πρέπει να εξαπατήσει το λαό, πρέπει να αποκαλυφθεί πόσο ακριβά πληρώνει ο λαός τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που αποτυπώνονται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Κυπριακό.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 οδηγεί και τους αγώνες του σήμερα. Με θάρρος και αποφασιστικότητα ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Δ.Σ.


LinkWithin